Ikea beklagar IT-fel som drabbat över 2000 kunder – löfte om åtgärd

Ikea har beklagat en IT-fel som har lett till att över 2000 kunder dragits för mycket pengar, enligt den danska tidningen B.T.

Beloppen varierar från några tusen till upp till 60 000 danska kronor, vilket motsvarar nästan 95 000 norska kronor. Kommunikationsdirektören på Ikea i Danmark, Christian Mouroux, ber om ursäkt till de drabbade kunderna.

– Vi är extremt ledsna för kundernas och medarbetarnas räkning. Vi kan bara beklaga de olägenheter vår fel har orsakat, skriver han till den danska tidningen.

Ikea berättar att felet beror på en “mänsklig fel” i hanteringen av IT-systemet.

– En grupp kunder har dragits för en summa som de inte skulle ha dragits för, på grund av en hel eller delvis annullering av beställningen, skriver Mouroux.

Han betonar att detta inte ska hända igen.

Enligt Ikea har de flesta kunder fått tillbaka sina pengar och de arbetar med att expediera de återstående återbetalningarna.

Det finns ingen fara för att problemen även ska drabba norska kunder, enligt Ikea i Norge.

– Detta gäller bara Ikea i Danmark. Det finns ingen fara för att det ska hända i Norge eller något annat land där det finns Ikea, säger Stine Odland, presskontakt på Ikea i Norge.

Analys:
Ikea har erkänt och beklagat en IT-fel som drabbat över 2000 kunder, vilket har resulterat i att kunderna dragits för mycket pengar. Felet berodde på en mänsklig fel i IT-systemet och åtgärder vidtas för att säkerställa att det inte händer igen. De flesta kunder har fått tillbaka sina pengar och problemen förväntas inte påverka norska kunder. Det är viktigt att följa upp på eventuella överdebiteringar och se till att åtgärder vidtas för att undvika liknande situationer i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version