Investeringar i fokus: Norsk Industri skandalen och dess påverkan på marknaden

En ny person har blivit misstänkt i samband med den pågående utredningen av den tidigare Norsk Industri-direktören Stein Lier-Hansen, enligt uppgifter från Økokrim till E24. Mannen misstänks för grovt bedrägeri av en betydande summa pengar från Norsk Industri i samband med Lier-Hansens jaktresor.

Enligt källor till E24 har mannen sedan 2020 fakturerat Norsk Industri för över en miljon kronor för jakt på älg, hjort och rådjur, samt boende. Den misstänkte mannen och Lier-Hansen har känt varandra i många år och har en lång historia av jaktresor tillsammans.

Lier-Hansen själv är misstänkt för grov ekonomiskt bedrägeri mot Norsk Industri. Han använde miljoner av kronor på jakt och sjöflyg i sin roll som direktör. Enligt Norsk Industri använde Lier-Hansen 10,7 miljoner kronor på jakt och fiske från 2015 till 2023, vilket organisationen kallade “relationsaktiviteter”.

Efter att sanningen kom fram i E24 i februari 2024, har Økokrim fortsatt med utredningen och siktar på att avsluta den under hösten. Lier-Hansens advokat, Petter Mandt, har inte kommenterat siktelsen mot den nya personen och säger att Lier-Hansen inte heller kan kommentera ärendet så länge utredningen pågår.

Den här skandalen har skakat Norsk Industri, en organisation med 3000 medlemsföretag och en betydande roll inom norsk näringsliv. Efter att styrelsen upptäckte omfattningen av Lier-Hansens utgifter till jakt och fiske, slutade han sin position som direktör i slutet av 2023.

Det är viktigt att vara medveten om hur sådana skandaler kan påverka företag, investeringar och ekonomin i stort. Genom att följa nyheterna och vara medveten om potentiella risker kan man göra kloka beslut när det gäller sina egna finanser och investeringar. Det är också viktigt att se över och granska företag och organisationer man är involverad i för att undvika att hamna i liknande situationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version