Investeringar: Amanda Abbington är ‘djupt besviken’ på BBC-chefer över farhågor om att de ‘skyddar’ Giovanni Pernice i samband med mobbningsutredning

Sherlock-skådespelerskan Amanda, 50, har framfört en rad anklagelser om sin danspartner Giovanni Pernices undervisningsmetoder och har beskrivit hans beteende som ‘onödigt, kränkande, grymt och elakt’. Han förnekar starkt alla påståenden.

Rapporten är färdig och kommer att publiceras inom några dagar.

En vän till Amanda berättade för The Sun: ‘Hon är djupt besviken på BBC. Hon tycker att det känns som en sådan grabbig klubb.

‘Förutom att utredningen tar så lång tid känns det som att de skyddar Giovanni för att rädda sig själva och ignorerar inte bara hennes erfarenhet utan också andra kvinnors som modigt har kommit fram.

Amanda känner sig trött, upprörd och mycket arg över hur allt har hanterats.

‘Hon är orolig att det kommer att bli en förutsägbar vitvätt och att andra återigen kommer att drabbas av aggression och övergrepp.’

Det kommer efter att det avslöjades att Amanda har funnit BBC-chefernas förhör ‘mycket kränkande’ i samband med showens pågående arbetsplatsutredning.

Skådespelerskan har förhörts för andra gången om en olämplig video som delades med henne av dansaren samt en ‘lömsk kommentar’ han gjorde om en annan kändis tävlande när videon skickades.

Giovanni uppges också ha gjort en grov kommentar om en medlem av Amandas egen familj, bara för att hon ‘effektivt frågades’ av BBC-cheferna om dansaren menade kommentaren som lättsam banter.

En källa berättade för The Sun: ‘[Amanda] fann detta förhör mycket kränkande.’

Vad gäller den påstådda videon sa de till tidningen: ‘BBC kan inte bortse från faktumet att videon skickades. Det finns en spår av bevis.

Även om det etablerats att videon delades med oskyldiga avsikter är BBC oroliga för att detta kan utgöra ett brott mot kontraktet som delades ut till proffsdansarna.

En talesperson för BBC sa: ‘Som vi har sagt tidigare kommer vi inte att kommentera enskilda personer eller engagera oss i spekulationer’.

Amanda delar dotter Grace och son Joe med ex-partnern Martin Freeman, 52 år, som hon var tillsammans med i 16 år från 2000 till 2016.

Skådespelerskan har förhörts för en andra gång om en olaglig video som delades med henne av dansaren samt en ‘nedrig kommentar’ han gjorde om en annan kändis (Amanda avbildad under repetitioner)

I en intervju jämförde Amanda dansshowen med ‘trancherna’ och berättade för Channel 4 News att BBC-producenterna hade blivit ‘förskräckta’ av klipp som också påstås visa ‘förnedrande beteende av sexuell natur’

En utredning inleddes efter att flera kändisar inklusive Amanda Abbington och Zara McDermott (avbildad) utlöste missbruk- och mobbing-skandaler i familjeshowen

Det kommer efter att Martin nådde ut till henne för att stödja henne efter skandalen och varit någon att luta sig mot under den turbulenta tiden, samt hennes fästman Jonathan Goodwin, enligt The Sun.

Det förväntas att utredningen av Giovanni snart kommer att avslutas av BBC efter flera veckors undersökningar.

Det kommer efter att det rapporterades att Amanda nyligen överlämnade fler sms med nya avslöjanden om Giovannis beteende på Strictly.

Det påstås att den dramatiska interventionen har kastat BBC:s utredning av professionella Giovanni’s beteende i kaos och har ‘ändrat utredningens kurs’.

The Sun rapporterar att Amanda har kommit fram med nya bombmeddelanden just när utredningen höll på att avslutas som enligt uppgift visar att Giovanni ‘gick över gränsen för vad som är acceptabelt’.

Amanda ska ha förhörts av BBC-chefer för en andra gång om ‘grov kommentarer’ som hon påstod gjordes av Giovanni.

Hon sägs ha förhörts via videosamtal förra veckan när hon satt ner med två tidigare Met-detektiver för att diskutera sina anklagelser om den professionella dansaren, 33 år.

De diskuterade påståenden om sexuella kommentarer under repetitioner, samt ‘ny bevisning’. Giovanni har förnekat alla anklagelser som riktats mot honom.

Amanda har framfört en rad anklagelser om Giovannis undervisningsmetoder och har beskrivit hans beteende som ‘onödigt, kränkande, grymt och elakt’. Han förnekar kraftfullt alla påståenden.

I en intervju jämförde Amanda dansshowen med ‘trancherna’ och berättade för Channel 4 News att BBC-producenterna hade blivit ‘förskräckta’ av klipp som också påstås visa ‘förnedrande beteende av sexuell natur’.

I en annan, där hon talade med Christine Lampard på Lorraine, sa hon: ‘Det var olämpligt, det var elakt, det var elakt, det var mobbning och jag stod ut med det i fem, sex veckor.

Amanda delar sina barn med ex-partnern Martin Freeman (avbildad 2015) och han har enligt uppgift nått ut för att stödja skådespelerskan mitt under skandalen

‘Det började mycket tidigt och när det började hända stängde jag av för jag kände igen de där varningsflaggorna.

‘Och så skulle jag stänga av och det skulle vara svårt att komma in, och det skulle bli en självuppfyllande profetia.’

När hon talade om sitt schema i showen sa hon: ‘Jag gick in i repetitionsrummet varje dag. Jag har varit i repetitionsrum i 32 år.

‘Jag vet hur repetitionsrum ska vara.

‘Jag bryr mig inte om vilken bakgrund du kommer från – om det är dans, skådespel, sång – du har en skyldighet att ta med dig in i det repetitionsrummet medkänsla, förståelse, känslighet och vänlighet.

‘Och det var inte något som förlängdes till mig (på Strictly). Så jag sa bara att jag tycker inte att det här är rätt.’



Analys:
Artikeln handlar om en pågående undersökning om professionell dansare Giovanni, som anklagas för olämpligt beteende av skådespelerskan Amanda Abbington. Det har rapporterats att det finns nya sms som visar att Giovanni gick över gränsen för acceptabelt beteende. BBC utreder frågan, och det verkar vara en komplex situation med flera påståenden och motpåståenden. Det är viktigt att följa utvecklingen av denna historia för att förstå konsekvenserna av dessa påståenden och hur de kan påverka både de inblandade och allmänheten.
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version