Trump Media & Technology-aktien föll kraftigt samtidigt som presidentkandidaten noterade en pappersförlust på 2,4 miljarder kronor på en enda dag. Efter debatten i Pennsylvania visar tippemarknaden en allt större chans för en seger för Harris. En CNN-mätning visar också att majoriteten anser att Harris “vann” debatten. Matthew Tuttle, investeringsdirektör på Tuttle Capital Management, förklarar att marknaden reagerar på detta och att det är anledningen till att Trump-aktien sjunker.

Donald Trump är majoritetsägare i Trump Media & Technology, som äger det sociala mediet Truth Social. Aktien steg kraftigt innan debatten men har varit volatil sedan den börsnoterades tidigare i år. Efter Trump sköts den 13 juli sjönk aktien och Trump förlorade 2,4 miljarder norska kronor under onsdagen. Detta sker precis innan en sex månaders period där Trump inte kan sälja sina aktier löper ut.

På Wall Street steg Dow Jones med 0,31 procent, Nasdaq med 2,17 procent och S&P500 med 1,07 procent. Nvidia var en av vinnarna med en ökning på 8,03 procent. Inflationsdata från USA visade på en nedgång till 2,5 procent i augusti, vilket var i linje med förväntningarna. Detta kan påverka Federal Reserves beslut om räntekutt nästa vecka.

Marknaden förväntar sig ett räntekutt nästa vecka i USA, men det finns en viss osäkerhet kring om det blir ett enkelt eller dubbelkutt. Starkare inflationsdata kan minska möjligheten för ett dubbelkutt. Oljepriset har också påverkats negativt med en nedgång till under 70 dollar för ett fat nordsjöolja på grund av svagare efterfrågan i Kina och osäkerheter kring Opec+-ländernas planer.

Sammanfattningsvis, Trumps mediaaktie sjönk dramatiskt efter debatten, inflationsdata från USA påverkar Federal Reserves beslut om räntekutt och oljepriset påverkas negativt av globala faktorer. Det är viktigt att följa med i dessa händelser för att kunna fatta välgrundade beslut kring ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version