Arsenal vinner det första derbyt i säsongen med en hörna
Arsenal var bäst i Premier League på fasta situationer i fjol och gjorde över 20 mål på hörnor och frisparkar. På söndagen small det igen när mittbacken Gabriel nickade in 1–0 till Arsenal. Det var hans 15:e mål sedan han kom till klubben 2020 – flest av alla mittbackar i Europas fem största ligor.

Matchen präglades av heta känslor och domaren delade ut sju (!) gula kort i första halvlek. Spurs vädjade om straff i slutminuterna, men domaren lät spelet fortgå. Dejan Kulusevski spelade hela matchen för Spurs, medan Lucas Bergvall blev kvar på bänken.

(Artikeln uppdateras!)

(Bildkälla: Justin Setterfield / Getty Images)

Analys:
Arsenal visar sin styrka på fasta situationer och vinner det första derbyt i säsongen med en hörna. Matchen präglades av heta känslor och domaren var generös med gula kort. Trots vädjan om straff från Spurs, fortsatte spelet utan straff. För fotbollsfans och investerare kan det vara värt att notera Arsenals förmåga att utnyttja fasta situationer och hur det kan påverka deras prestationer i framtida matcher och eventuella investeringar i klubben.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version