Deltagarnas liv utanför lyxiga tv-huset

Ike Abika har tvingats lämna programmet och sitter isolerad långt borta från dramatiken i det lyxiga ”PH”-huset. Tråkiga pensionärer, slitna palmer och fågelbajs i poolen – är detta verklighetens Borås hotel?

I ”Paradise hotel” pågår drama, intriger och kärlek. Men på utslagningshotellet där Ikenna ”Ike” Abika, 30, sitter isolerad händer absolut ingenting. Efter några få dagar tvingades han lämna tävlingen och nu väntar den tidigare ”PH”-vinnaren på besked om han ska få återvända till spelet eller inte.

Produktionen sprider ut deltagarna på olika hotell

”PH”-deltagare bor inte bara i lyxhus under sin Mexikovistelse. I flera små samhällen runt inspelningsplatsen har produktion bokat upp rum på olika hotell för både nya och utslagna tävlanden. Anledningen till att alla inte bor på samma plats är för att de inte ska kunna prata om tävlingen. Något som skulle kunna ge dem fördelar när de kliver in i huset. Därför tvingas de i stället sitta isolerade för sig själva.

Tysta pensionärer på gården: ”Knas”

Hotellet där Ike Abika sitter och rullar tummarna skulle i försiktiga ordalag kunna beskrivas som rustikt. På gården umgås några äldre damer och herrar som inte verkar ha så mycket att prata om. Pratar gör däremot papegojorna som bor i en gigantisk bur på gården, en detalj som osökt för tankarna till ett demensboende. På hotellet finns också en pool, men den verkar Abika inte ha så mycket glädje av.

Räknar dagarna i ett block

Abika har tilldelats en så kallad deltagaransvarig från produktionen som kommer till hotellet för att göra honom sällskap. Men produktionens tystnad är inget som hindrat Abika från att spekulera. I ett block räknar han hur många dagar han suttit isolerad för att försöka hålla reda på hur långt in i tävlingen deltagarna har kommit.

Analys:
Ike Abika har hamnat i en isolerad situation på ett utslagningshotell efter att ha fått lämna “Paradise hotel”. Trots tråkiga omständigheter försöker han hålla reda på vad som händer i huset och hålla sig mentalt förberedd på eventuell återkomst. Det är tydligt att hans vistelse på hotellet inte är optimal, och det påverkar både hans psykiska och fysiska välbefinnande. Det är viktigt att han försöker behålla en viss struktur och hopp inför framtiden, även om situationen är utmanande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version