Donald Trump utsatt för ett attentat på golfklubben – Joe Biden antyder ökad säkerhet

En person har gripits efter en skottlossning nära Donald Trump. Polisen tror att attacken var riktad mot den tidigare presidenten.

Trumps valkampanj meddelar att presidentkandidaten är i säkerhet efter en skjutning i närheten medan han spelade golf i Florida.

Flera Secret Service-agenter sköt mot en misstänkt på Trump International golfbana i Florida. Polisen har beslagtagit ett gevär med kikarsikte av typen AK-47 (Kalasjnikov).

Det är bara två månader sedan en attentatsman sköt och sårade Trump på ett valmöte. Kulor strök hans öra.

Enligt lokala polisen observerades en person strax efter skottlossningen i Palm Beach när han flydde från närliggande buskar och in i en svart Nissan.

– I busken där den misstänkta gärningsmannen sprang ifrån, hittade vi en AK-47. Vi hittade också en Gopro-kamera, säger sheriffen Ric Bradshaw i Palm Beach County.

Händelsen ska ha inträffat på Trumps golfklubb i Palm Beach i Florida. Området spärrades av efter händelsen.

I en presskonferens bekräftar Secret Service att de öppnade eld mot den misstänkta skytten när de såg ett gevärspipa sticka ut från skogen runt golfbanan. Sedan närmar de sig den misstänkta.

Den misstänkta gärningsmannen flydde när agenterna närmade sig. Han flydde i en bil som stod parkerad inte långt därifrån. I buskarna hittade agenterna vapnet, två väskor och en Gopro-kamera som han hade lämnat kvar.

Ett vittne såg mannen fly och tog bild på bilen och skyltarna. Så kunde de starta jakten på honom. En misstänkt greps i det angränsande Martin County kort därefter.

FBI har tagit över ansvaret för utredningen. Stora resurser sattes in för att undersöka brottsplatsen. Bland annat fanns ett bombteam på plats.

Händelsen ägde rum strax före klockan 14, lokal tid. Donald Trump ska själv ha varit mellan 300 och 500 meter bort när Secret Service öppnade eld.

President Joe Biden kom med en uttalande om händelsen på söndag kväll. Han berömde Secret Service och annan polis för deras insatser.

– Jag är lättad över att den tidigare presidenten Trump är oskadd, säger Biden.

Han betonar att politiskt våld inte hör hemma någonstans i USA.

– Jag har bett mitt team att fortsätta säkerställa att Secret Service har alla resurser, kapacitet och skyddsåtgärder som behövs för att skydda den tidigare presidenten framåt, säger Biden.

Enligt tre poliskällor som nyhetsbyrån AP har talat med heter den misstänkte Ryan Wesley Routh.

– Personen var relativt lugn när han greps, säger en polis talesman.

Trump skriver i ett e-postmeddelande till sina anhängare att han mår bra, enligt Sky News.

– Ingenting kommer att stoppa mig. Jag ger aldrig upp, skriver Donald Trump i ett uttalande efter en skottlossning i närheten av honom.

– Jag vill att ni ska höra det från mig först. Jag är säker och i god hälsa, skrev han.

Enligt New York Times pratade Trump med många vänner och allierade på och från Mar-a-Lago under eftermiddagen. Han ska också ha skämtat om att vara frustrerad över att han inte kunde avsluta alla hål på golfbanan.

Tidningen har också talat med Ronny Jackson, som var Trumps läkare i Vita huset. Han är nu kongressledamot från Texas.

– Han sa att han alltid var glad att höra från mig, men var glad att han inte behövde mina tjänster idag, säger Jackson.

Analys:
I denna artikel beskrivs en skottlossning i närheten av den tidigare presidenten Donald Trump med fokus på händelsens förlopp, gripandet av den misstänkta gärningsmannen och reaktioner från både Joe Biden och Trump själv. Denna händelse visar på den politiska spänningen i USA och betonar vikten av att skydda politiska ledare från våldsamheter. Det är också tydligt att även efter att ha lämnat presidentposten fortsätter Trump att vara en kontroversiell och omtalad figur, vilket påverkar inte bara honom själv utan också landets politiska klimat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version