Jessika Roswall (M) får ansvar för miljö- och vattenfrågor i nya EU-kommissionen

På tisdagen meddelade Ursula von der Leyen att svenska Jessika Roswall (M) får ansvaret för miljö- och vattenfrågor under fem år i den nya EU-kommissionen. En bra portfölj, och ett slags erkännande av att Sverige anses ha trovärdighet i dessa frågor.

– Hon kommer att ha ett viktigt jobb för att hjälpa till med att bevara vår miljö och få balans i naturen. Hon kommer att utveckla en mer hållbar och konkurrenskraftig ekonomi. Och hon kommer att leda arbetet för vattentålighet. Det är en stor prioritet för det arbete vi har framför oss, sa von der Leyen i en intervju med svenska medier efter presentationen.

Analys:
Jessika Roswall har tilldelats en viktig roll inom EU-kommissionen där hon kommer att arbeta med miljö- och vattenfrågor. Detta visar på Sveriges trovärdighet och engagemang inom dessa områden. Hennes arbete kommer att fokusera på att bevara miljön, främja en hållbar och konkurrenskraftig ekonomi samt leda arbetet för att öka vattentåligheten. Detta kan potentiellt leda till positiva förändringar och förbättringar inom miljöskydd och ekonomisk hållbarhet, vilket i sin tur kan påverka både våra liv och finanser positivt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version