DNB sänker fast räntan på bostadslån med upp till 0,4 procent. Den nya räntan motsvarar flera räntesänkningar framöver.

– Fler överväger nu att ta fast ränta på delar eller hela sitt bostadslån, säger Marianne Wik Sætre, Norgeschef för personmarknaden på DNB.

Enligt banken ligger fast ränta nu på en nivå som motsvarar sju sänkningar av styrräntan fram till slutet av 2025, beroende på bindningstiden.

Den bästa nya ordinarie räntan hos DNB är 4,09 procent för fast ränta med fem års bindningstid.

Bakgrunden till sänkningen är en minskning av marknadsräntorna, enligt banken.

Majoriteten av de med bostadslån har variabel ränta, men DNB rapporterar om en kraftig ökning av antalet förfrågningar om fast ränta.

– Fler överväger fast ränta som ett alternativ för delar eller hela sitt bostadslån nu, men ingen bör välja fast ränta för att spekulera i att kunna “vinna” över marknadsutvecklingen. Det finns alltid en viss osäkerhet kring framtida ränteutveckling, säger Marianne Wik Sætre, Norgeschef för personmarknaden på DNB.

Analys: DNB sänker fast räntan på bostadslån för att locka fler kunder till fast ränta. Det kan vara lockande för de som vill ha stabilitet i sina lånekostnader, men det är viktigt att komma ihåg att det alltid finns en viss risk med att binda räntan. Det är viktigt att noggrant överväga ens ekonomiska situation och framtida planer innan man väljer mellan fast eller variabel ränta.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version