Konspirationsteori om presidentkandidaten – Janet Jackson ber om ursäkt för spridning av felaktig information

I en intervju med The Guardian påstod Janet Jackson att Kamala Harris pappa är vit, inte en svart man från Jamaica. En konspirationsteori som spridits av Trumpsupportrar och även av Donald Trump själv. Nu går Jacksons manager ut med en ursäkt om att stjärnans uttalande ”baserades på felaktig information” om Kamala Harris släktförhållanden.

”Hon hyser djup respekt för vicepresident Kamala Harris och hennes prestationer som en svart och indisk kvinna. Janet ber om ursäkt för förvirringen hon orsakat och är själv av åsikten att det är viktigt med korrekt information i det offentliga samtalet”, står i uttalandet. Kamala Harris pappa Donald Harris är en jamaicansk-amerikansk professor i ekonomi vid Stanforduniversitetet. Harris mamma Shyamala Gopalan, som dog 2009, verkade inom bröstcancerforskning och invandrade till USA från Madras i södra Indien.

Genom att sprida felaktig information och konspirationsteorier kan det skada personers rykten och skapa förvirring i samhället. Det är viktigt att vara källkritisk och verifiera fakta innan man delar information, särskilt i en tid där desinformation sprids snabbt genom sociala medier. Att ta ansvar för det man sprider och be om ursäkt vid felaktigheter är en viktig del av att upprätthålla en sund och pålitlig informationsmiljö.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version