Stina Nilsson vinner direkt i Klarälvsloppet efter att ha satsat på långlopp

Stina Nilsson, 31, har lagt skidskyttegeväret på hyllan. Under söndagen inleddes satsningen inom långlopp – och det blev vinst direkt i Klarälvsloppet. – Jag är så himla nöjd, säger hon till TV4.

Den 25 april meddelade Stina Nilsson att satsningen på skidskytte var över. Framgångarna uteblev och istället meddelade 31-åringen att hon skulle återvända till längdskidorna. Men att fokuset kommer att vara på långlopp.

Under söndagen körde hon sin första tävling för säsongen på rullskidor och visade gamla takter. Svenskan spurtade ner norska Vasaloppsvinnaren Emilie Fleten, 32, på upploppet av det nio mil långa loppet. – Det här är första gången på hela sommaren som jag åker med tjejer så jag har ingen referenspunkt. Jag tänkte att jag kan lika gärna vara 20 minuter efter i dag. Jag hade ingen koll alls, säger Nilsson till TV4.

Nilsson som aldrig tidigare hade åkt nio mil i tävlingsformat. – Jag känner att jag har gjort rätt val som gör den här satsningen, säger hon. 31-åringen har 23 världscupsegrar inom längdskidåkning, näst flest bland svenska åkare bakom Gunde Svan.

(Photo: TV4)

Analys:
Stina Nilsson, tidigare skidskytt, har nu satsat på långlopp inom längdskidåkning och vann direkt i Klarälvsloppet. Detta kan påverka hennes karriär och framgång inom den nya grenen samt öppna upp för nya möjligheter och utmaningar. För investerare kan detta vara intressant att följa då det kan påverka hennes marknadsvärde och framtida sponsoravtal. För fans och allmänheten kan det vara spännande att följa hennes resa och se hur hon lyckas i den nya grenen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version