Norgesgruppen stoppar prisjegare från Coop och Rema att kontrollera priser

Norges största dagligvaruaktör, Norgesgruppen, tillåter inte längre prisjägare att kontrollera priser, enligt Nettavisen. Konserndirektör för kommunikation på Norgesgruppen, Stein Rømmerud, bekräftar för E24 att de inte längre tillåter prisjägare i sina butiker. Beslutet kommer efter att Konkurrensverket har gett dem en order om detta. Även Rema 1000 tillåter inte konkurrenternas prisjägare i sina butiker, enligt Nettavisen.

Kontakt efter böter

Konkurrensverket har haft kontakt med kedjorna efter att de fått miljardböter. Instruktionen ska ha kommit i ett brev från Norgesgruppens juridiska direktör och skickats till alla dagligvaruaktörens butiker. Konkurrensverket menar att kedjornas prisjägarordning har lett till “massiv delning” av prisinformation, vilket har skadat konkurrensen. Kedjorna är oeniga och har meddelat att de kommer att överklaga.

– Hittar andra sätt

Dagligvaruexpert Odd Gisholt säger att han är förvånad över beslutet att sluta tillåta prisjägare i butikerna. Han tror att de har valt att sluta med detta för att undvika problem.

Analys:

I denna artikel diskuteras Norgesgruppens beslut att inte längre tillåta prisjägare från Coop och Rema att kontrollera priser i sina butiker. Detta beslut har kommit efter påtryckningar från Konkurrensverket och har samband med tidigare böter som kedjorna har fått för olagligt samarbete. Beslutet har väckt förvåning hos experter och kan potentiellt påverka konkurrensen i dagligvarumarknaden. Det är viktigt för konsumenter att vara medvetna om dessa förändringar för att kunna fatta informerade beslut kring sina inköp och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version