Världens bästa investeringschef och finansmarknadens journalist rapporterar om Åsane senter bombhot – Evakuerat lokalt NAV-kontor

Åsane senter evakuerades på måndag eftermiddag på grund av ett bombhot mot en lokal NAV-filial. Kontoret är evakuerat efter initiativ från vakter på platsen. NAV-kontoret ligger inne på Åsane senter.

Det har skapats en säkerhetszon runt centret på 200 meter, enligt operativ ledare Tore-André Brakstad. Polisen har bland annat spärrat av hela parkeringen på NAV-sidan.

Etatsdirektör Hilde Skjelvik Larsen för socialtjänster i Bergens kommun var på väg till Åsane för att försöka samla de anställda. Det är för tidigt att veta om hotet är verkligt eller inte enligt Larsen.

Nödtjänsterna är på plats med många resurser. Det kan uppstå trafikproblem i området. Västpolisdistriktet får hjälp av nationella beredskapsresurser och bombgruppen är på väg mot Bergen med helikopter.

Polisen undersöker eventuella gärningspersoner, men hittills har ingen lokaliserats eller gripits. Enligt polischefen i Åsane, Sigurd Morstøl, handlar det om en misstänkt föremål som har lämnats kvar och som polisen fruktar kan vara sprängämnen.

Henrik Kaslegard, som bor nära centret, berättar att han ser flera polispatruller och avspärrningar. NAV-kontoret ligger precis bredvid.

För mer information, besök Åsane Tidende.

Analys:
En bombhot mot en lokal NAV-filial på Åsane senter har orsakat evakuering och skapat en säkerhetszon runt området. Polisen är på plats med resurser och undersöker situationen. Detta kan påverka både de anställda på platsen och allmänheten i området, med trafikstörningar och oro. Det är viktigt att följa myndigheternas anvisningar och vara uppmärksam på utvecklingen av situationen för att säkerställa säkerheten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version