USA-börsen stiger efter förra veckans räntehöjning. September är en historiskt skakig månad på världens börser. USA-börsen har stigit med 0,26 procent på Nasdaq, 0,19 procent på S&P 500 och 0,03 procent på Dow Jones efter en halvtimmes handel. Tek-aktien Intel fortsätter att stiga med 2,5 procent på rykten om ett eventuellt uppköp.

Enligt Wall Street Journal har brikettillverkaren Qualcomm tagit kontakt med Intel angående ett möjligt uppköp, men detta är ännu inte bekräftat av något av företagen. Intel, som har dominerat marknaden för processorer till persondatorer sedan 1980-talet, har en marknadsvärde på 95 miljarder dollar. Företaget har nyligen annonserat stora jobb- och kostnadsbesparingar.

Förra veckan avslutades med en positiv vecka på Wall Street efter att Federal Reserve beslutade att sänka räntan med 0,50 procentenheter. Centralbanken hänvisade till fortsatt stark ekonomisk tillväxt och mer kontrollerad inflation som skäl för sänkningen.

Denna vecka kommer viktiga amerikanska ekonomiska nyckeltal att släppas, inklusive inflationssiffror. Analytiker förväntar sig att PCE-inflationsindexet har dämpats till 2,3 procent i augusti jämfört med 2,5 procent i juli. Kärninflationen förväntas dock öka till 2,7 procent från 2,6 procent.

Denna information är viktig för investerare och kan påverka deras beslut på marknaden. Att hålla sig informerad om ekonomiska indikatorer och marknadsutvecklingar kan hjälpa individer att fatta kloka finansiella beslut och maximera sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version