Realityprofilen dömd för misshandel av barn – Hovrätten fastställer domen

I vår dömdes realityprofilen mot sitt nekande i Södertörns tingsrätt. Nu slår hovrätten fast domen. Realityprofilen åtalades i april efter att ett av hennes barn berättat för socialtjänsten att mamman slår henne och drar henne i håret när hon blir arg. Hon ger örfilar, men ska också ha använt en stekspade, toffla och fjärrkontroll. Vid ett tillfälle ska hon även ha slagit barnet med en spade. Nu döms hon även i hovrätten till villkorlig dom och 40 dagsböter för misshandel av sitt barn, rapporterar Expressen. ”Hovrätten gör inte några andra bedömningar än de som tingsrätten har gjort”, står i domen.

Erkände – ändrade sig
Profilen medverkade i ett känt svenskt tv-program. Det var barnens pappa som larmade socialtjänsten eftersom han var orolig för sina och kvinnans två barn, som är i 10-årsåldern. Misshandeln ska ha pågått i flera år. Realityprofilen erkände först att hon slagit barnen i uppfostringssyfte, men ändrade sig sedan och sa att hon bara blivit fysisk mot barnen vid ett fåtal tillfällen när de brutit mot reglerna hemma.

Analys:
Denna artikel handlar om en realityprofil som har blivit dömd för misshandel av sitt barn, och hovrätten har fastställt domen. Fallet visar vikten av att ta ansvar för sitt beteende, speciellt gentemot barn. Det är viktigt att föräldrar agerar på ett respektfullt och icke-våldsamt sätt mot sina barn för att skapa en trygg och hälsosam miljö för dem att växa upp i. Misshandel och våld mot barn är aldrig acceptabelt och kan ha långvariga negativa konsekvenser för barnets fysiska och emotionella hälsa. Det är viktigt att uppmärksamma och agera mot alla former av misshandel för att skydda och stötta barnens välbefinnande och rättigheter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version