Det amerikanska aktiemarknaden vacklar efter måndagens uppgång.

Flera börser i USA når rekordnivåer. Foto: Pete Kiehart / For E24

Publicerad: För mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad nu precis

Uppdateras under handelsdagen.

Så här ser det ut på de ledande indexen vid 16.50-tiden:

– S&P 500-indexet är ned 0,11 procent
– Nasdaq-indexet är ned 0,25 procent
– Dow Jones-indexet stiger 0,13 procent

På måndagen steg de tre indexen försiktigt efter en positiv vecka med Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter.

Kina-grepp

Tidigare på tisdagen blev det känt att den kinesiska centralbanken vidtar åtgärder för att stimulera aktiviteten i ekonomin. Det har under dagen haft tydliga effekter på världens aktiemarknader.

Bland åtgärderna finns en sänkning på 0,5 procentenheter i bankernas reservkrav, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att låna ut mer.

Dessutom meddelar centralbanken att man kommer att sänka en av nyckelräntorna, 7-dagars-reporäntan, med 0,2 procentenheter, enligt Financial Times.

Det har även satts igång riktade åtgärder mot fastighetssektorn.

Läs mer om åtgärderna som vidtas här.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba stiger med cirka sex procent i tidig handel.

Tesla fortsätter att stiga

Flygplanstillverkaren Boeing presenterade på måndagen “ett sista erbjudande” till sina strejkande anställda. Seattle Times skriver på tisdagen att de inte är nöjda och inte kommer att rösta om det förhöjda erbjudandet.

Tesla-aktien är annars upp 1,5 procent på tisdagen efter gårdagens uppgång. Detta efter att Barclays i en anteckning framhävde att de förväntar sig leveranssiffror för tredje kvartalet som kommer att vara högre än förväntat, enligt Bloomberg.

Mäklarhuset förutspår 470 000 levererade bilar under perioden, medan det förväntas att fasiten landar på 461 000, enligt Bloomberg. Barclays förväntan motsvarar en tillväxt på åtta procent jämfört med föregående år.

Tesla kommer att presentera siffrorna för levererade elbilar i tredje kvartalet i början av oktober.

Analys:

Den amerikanska aktiemarknaden visar viss volatilitet efter en positiv vecka med Federal Reserves räntesänkning. Kinesiska centralbankens åtgärder för att stimulera ekonomin har påverkat världens aktiemarknader, med positiva effekter för bland annat Alibaba. Tesla-aktien har stigit efter förväntningar om högre leveranssiffror. Boeing och dess anställdas situation fortsätter att vara osäker. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaden och vara medveten om potentiella påverkningar på ens egna finanser och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version