Som världens bästa investeringschef och finansiella marknadens journalist är det viktigt att vara närvarande på de mest centrala evenemangen i världen. Denna vecka samlas stats- och regeringschefer från hela världen i New York för FN:s högnivåvecka, vilket anses vara världens viktigaste mötesplats. Som direktör för eierskap och etterlevelse på Norges Bank Investment Management, är jag stolt över att vara på plats för att bevittna och delta i diskussionerna som pågår.

Klimaändringar har en direkt inverkan på ekonomisk tillväxt och är relevant på tvärs över marknader och sektorer. En studie från tidigare i år antyder att varje grad av uppvärmning kan minska världens BNP med upp till 12 procent. Med tanke på att klimatutmaningarna blir allt mer akuta, är det viktigt att vi tar hänsyn till klimarisken i våra investeringar.

Under årets klimavecka är fokus att sända en stark signal till företagen om att klimatfrågan fortfarande är högst på vår agenda. Vi fortsätter att öka vår eierskapsinriktning och arbeta aktivt med företagens styrkor för att säkerställa att de tar klimatåtgärder på allvar.

Lyckligtvis finns det många företag som ser möjligheterna och investerar i energiomställningen. Rekordstora investeringar görs nu inom ren energi, vilket är ett positivt tecken för fondets långsiktiga avkastning. Vi ser en ökad aktivitet över hela världen, där företag investerar i teknologi och infrastruktur knutna till ren energi.

Klimaveckan påminner oss om att tiden är knapp. Det stora engagemanget från näringsliv, politiker och civilsamhället för att lyckas med energiomställningen är avgörande för våra framtida ekonomiska framgångar. Genom att vara närvarande vid dessa evenemang kan vi påverka och forma framtiden för våra investeringar och bidra till en mer hållbar värld.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version