Henrik Bergesen sålde villan för en miljon kronor under det angivna priset. Villan är belägen på ett avskilt område. Foto: Mathias Ogre

Publicerad: Idag 11:25, Uppdaterad just nu

Bostaden på Konventveien i Frogner, Oslo såldes för 34 miljoner kronor, med ett ursprungligt pris på 35 miljoner kronor.

I offentliga register framgår det att rederiärvingen Henrik Bergesen är säljare och att Seatankers-direktören Johannes Eckhoff är köpare.

“Efter att E24 publicerade artikeln har dock Eckhoff kontaktat och meddelat att Bergesen inte är angiven som säljare i kontraktet. Bergesen uppgav att det fanns en annan ägare emellan dem.”

Bergesen, som flyttade till Schweiz 2022, var tidigare ägare till fastigheten och står som säljare i överlåtelseregistret. Efter att artikeln publicerades, kontaktade Bergesen E24 och skrev att han inte ägt fastigheten sedan 2022.

Fastighetsmäklaren Camilla Sem bekräftar att det har funnits en annan ägare av fastigheten mellan Bergesen och Eckhoff. I det offentligt tillgängliga registret över överlåtelser står det att Eckhoff har köpt bostaden av Bergesen. Ingen av parterna vill kommentera varför den tidigare ägaren inte finns med i registret.

Henrik Bergesen hade en taxerad förmögenhet på nästan 700 miljoner kronor 2021. Han är son till den tidigare rederiägaren Morten Sigval Bergesen (73), som enligt Kapital har en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor och är Norges 101:e rikaste person.

Genom sitt företag Langfonn äger Henrik Bergesen 16,3 procent av investeringsbolaget Havfonn, som Bergesen-familjen äger tillsammans. Havfonn är tungt investerat i Arendals Fossekompani och äger ungefär en fjärdedel av kraftbolaget.

Familjeföretaget är även investerat i energibolaget Cloudberry och Bluefront Equity, ett investeringsfond specialiserat på havsbruk.

En tidigare version av denna artikel påstod att Henrik Bergesen sålt bostaden till Johannes Eckhoff. Efter publiceringen uppmärksammades E24 om att det fanns en tidigare ägare, som inte fanns med i överlåtelseregistret, mellan Bergesen och Eckhoff. Felet rättades den 24 september kl 15:23.

Analys:
Denna artikel handlar om försäljningen av en villa i Oslo, där det uppstod förvirring kring ägandet och överlåtelsen av fastigheten. Den ger också insikt i förmögenheten och investeringarna hos Henrik Bergesen och hans familj. Det visar hur viktigt det är att ha korrekta och uppdaterade register för fastighetsöverlåtelser för att undvika missförstånd och felaktigheter. Det är viktigt att vara medveten om alla parter i en fastighetsaffär för att undvika komplikationer och säkerställa en smidig affär.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version