I 2022 flyttade han till Schweiz. Nu är villan i Oslo såld, en miljon kronor under prisantydningen.

Villan ligger avskilt på Frogner i Oslo. Foto: Mathias Ogre

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad: Just nu

I slutet av 2022 flyttade Henrik Bergesen (42), som många andra rika norrmän, till Schweiz. Bergesen är den yngsta sonen till investeraren och tidigare skeppsredaren Morten Sigval Bergesen.

Nu har villan på Konventveien på Frogner i Oslo sålts för 34 miljoner kronor. Bostaden hade en prisantydning på 35 miljoner kronor.

Köparen är Johannes Eckhoff, direktör på John Fredriksens Seatankers. E24 har varit i kontakt med Eckhoff som endast vill ge en kort kommentar.

– Jag önskar honom (Bergesen) lycka till i framtiden. Förutom det vill jag inte kommentera alls, säger han.

Det var Camilla Sem på Sem & Johnsen som ansvarade för försäljningen. Hon vill inte heller kommentera husförsäljningen.

E24 har inte lyckats komma i kontakt med Henrik Bergesen.

Läs på E24+
Så här tjänar de miljoner på bostäder

Henrik Bergsen hade en taxerad förmögenhet på strax under 700 miljoner kronor år 2021.

Han är det yngsta barnet till den tidigare skeppsredaren Morten Sigval Bergesen (73), som enligt Kapital har en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor och är Norges 101:a rikaste person.

Genom sitt företag Langfonn äger Henrik Bergesen 16,3 procent av investeringsbolaget Havfonn, som Bergesen-familjen äger tillsammans. Havfonn är tungt involverat i Arendals Fossekompani och äger cirka en fjärdedel av kraftbolaget.

Familjeföretaget är också investerat i energibolaget Cloudberry och Bluefront Equity, en investeringsfond specialiserad på havsbruk.

Läs på E24+
Experterna: Detta blir höstens bostadsprisvinnare

Analys:
Henrik Bergesen, son till den framgångsrika investeraren och skeppsredaren Morten Sigval Bergesen, har sålt sin villa i Oslo för en miljon kronor under prisantydningen. Trots att han flyttade till Schweiz 2022, har han kvar en betydande förmögenhet genom sina investeringar i olika bolag. Genom att följa i sin fars fotspår och investera i energi- och havsbruksselskaper, visar Bergesen att han har en bra strategi för att öka sin förmögenhet. För vanliga människor kan detta visa vikten av att diversifiera sina investeringar och följa trender inom olika sektorer för att maximera avkastningen på sina tillgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version