Vegard Kjuus tar över som Kiwi chef efter Jan Paul Bjørkøy

Jan Paul Bjørkøy har tagit Kiwi från 21 till över 50 miljarder kronor i omsättning. Förra året passerade kedjan för första gången Rema 1000 som landets största.

Nu tackar 69-åringen av och går snart i pension. In kommer Meny chef Vegard Kjuus. Han lämnar Meny omedelbart och tar över Kiwi från och med nyåret.

– Jag är både stolt och ödmjuk över att ta över stafettpinnen efter Jan Paul Bjørkøy. Jag tar med mig en mycket stark kundfokus in i rollen. Tillsammans med skickliga Kiwi-anställda ska vi bygga laget och Kiwi vidare som den billigaste och mest omtyckta lågpriskedjan i Norge, säger Kjuus i ett pressmeddelande.

Kiwi och Meny ägs båda av Norgesgruppen.

Koncernchef Runar Hollevik är nöjd med valet av ny Kiwi chef.

– Att en av våra egna tar över efter Jan Paul Bjørkøy, som har levererat solida resultat och fört Kiwi upp som marknadsledare på den norska dagligvarumarknaden, är en framgång som jag är extra stolt över, säger han.

Kiwi har 709 butiker och över 14 000 anställda.

Analys:

I denna artikel presenteras det att Vegard Kjuus tar över som chef för Kiwi efter Jan Paul Bjørkøy. Jan Paul Bjørkøy har varit ansvarig för att öka Kiwis omsättning betydligt under sin tid som chef, vilket har lett till att kedjan nu är en av de största i landet. Med Vegard Kjuus som ny chef uttrycker han sin ödmjukhet och stolthet över att ta över rollen och lovar att fortsätta fokusera på kundnöjdhet och att bygga vidare på Kiwis framgångar. Det betonas även att Kiwi och Meny ägs av samma företag, Norgesgruppen. Sammantaget visar artikeln på en kontinuitet och ambition att fortsätta utveckla Kiwi som en framgångsrik och populär lågpriskedja i Norge.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version