Tesla-aktien steg på en positiv start på Wall Street-veckan

Tesla-aktien steg på en positiv start på Wall Street-veckan. Elbilstillverkaren Tesla var framträdande på Wall Street på måndagen. Foto: Aly Song / Reuters / NTB

Publicerad: Igår 15:32
Uppdaterad: Igår 22:18

Så här såg de ledande USA-indexen ut vid stängning av handelsdagen:

– Tek-tunga Nasdaq steg med 0,14 procent
– Den breda S&P 500-indexen ökade med 0,31 procent
– Industritungviktaren Dow Jones steg med 0,17 procent

Tesla-aktien ökade med 4,9 procent på måndagen. Uppgången kom efter att Barclays i en anteckning framhöll att de förutser leveranssiffror för tredje kvartalet som kommer att vara högre än förväntat, enligt Bloomberg.

Investeringsfirman uppskattar att 470 000 bilar kommer att levereras under perioden, jämfört med förväntade 461 000, enligt Bloomberg. Barclays förväntningar motsvarar en tillväxt på åtta procent jämfört med föregående år.

Tesla kommer att redovisa levererade elbilar för tredje kvartalet i början av oktober.

– Med tanke på de positiva data som har rapporterats hittills under kvartalet, särskilt i Kina, tror vi att Teslas försäljningstakt är väl förstådd och investerare förväntar sig ett starkare resultat, skriver Barclays-analytikern Dan Levy.

Analyse:
På Wall Street har Tesla-aktien stigit markant, delvis på grund av förväntningarna på högre leveranssiffror för tredje kvartalet. Barclays-analysen pekar på en ökad försäljningstakt, särskilt i Kina, vilket har bidragit till investerares förväntningar på positiva resultat. Detta kan indikera en god tid att investera i Tesla-aktien för att dra nytta av den förväntade tillväxten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version