Villaen såldes för en miljon kronor under begärt pris.

En villa i Konventveien på Frogner i Oslo såldes för 34 miljoner kronor. Villaen var prissatt till 35 miljoner kronor.

I offentliga register står det att rederiarvingen Henrik Bergesen är säljare och att Seatankers-direktören Johannes Eckhoff är köpare.

– Jag önskar honom (Bergesen) lycka till i framtiden. Utöver det vill jag inte kommentera alls, sa Eckhoff i ett kort telefonsamtal på onsdag förmiddag.

Efter att E24 publicerade artikeln har dock Eckhoff kontaktat och informerat att Bergesen inte är listad som säljare i kontraktet. Bergesen har informerat att det har funnits en annan ägare emellan.

Bergesen, som flyttade till Schweiz 2022, är tidigare ägare till fastigheten och står som säljare i överlåtelseregistret. Bergesen är son till investeraren och tidigare skeppsredaren Morten Sigval Bergesen.

Efter att denna artikel publicerades har Bergesen kontaktat E24. I ett e-postmeddelande skriver han att han inte har ägt fastigheten sedan 2022.

Fastighetsmäklaren Camilla Sem bekräftar att det har funnits en annan ägare av fastigheten emellan Bergesen och Eckhoff.

I det offentliga tillgängliga registret över överlåtelser står det att Eckhoff har köpt fastigheten av Bergesen. Ingen av parterna vill kommentera varför ägaren som sålde till Eckhoff inte dyker upp i registret.

Henrik Bergesen hade en taxerad förmögenhet på strax under 700 miljoner kronor 2021.

Han är yngsta barnet till den tidigare skeppsredaren Morten Sigval Bergesen (73), som enligt Kapital har en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor och är Norges 101:a rikaste person.

Genom sitt företag Langfonn äger Henrik Bergesen 16,3 procent av investeringsbolaget Havfonn, som Bergesen-familjen äger tillsammans. Havfonn är tungt involverat i Arendals Fossekompani och äger ungefär en fjärdedel av kraftbolaget.

Familjeföretaget är också investerat i energiföretaget Cloudberry och Bluefront Equity, ett investeringsfond specialiserat på havsbruk.

I en tidigare version av denna artikel stod det att Henrik Bergesen hade sålt fastigheten till Johannes Eckhoff. Efter att artikeln publicerats har E24 blivit medveten om och bekräftat att det har funnits en ägare, som inte dyker upp i överlåtelseregistret, av fastigheten emellan Bergesen och Eckhoff. Felet rättades den 24 september klockan 15.23.

Analys:
Artikeln handlar om försäljningen av en villa i Oslo för en miljon kronor under begärt pris. Den beskriver säljare och köpare samt felaktigheter i överlåtelseregistret. Vidare ger den information om Henrik Bergesens förmögenhet och investeringar. Det är viktigt att vara noggrann med överlåtelseregistret för att undvika missförstånd och felaktigheter i fastighetsaffärer. Detta kan påverka både köpare och säljare negativt om det inte är korrekt registrerat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version