Margot Robbie och Jacob Elordi kommer att spela huvudrollerna i en ny filmatisering av Emily Brontës klassiska roman Wuthering Heights. Barbie-stjärnan, 34 år gammal – som för närvarande är gravid med sitt första barn – kommer att spela Catherine Earnshaw, medan Saltburn-skådespelaren, 27 år gammal, kommer att gestalta hennes ikoniska älskare Heathcliff, enligt Deadline. Filmen kommer att regisseras av Emerald Fennell, 38 år gammal, som också regisserade Saltburn. Margots företag LuckyChap är ombord för att producera filmen. Filmen är för närvarande i förproduktion och kommer att spelas in i Storbritannien nästa år. Inga detaljer om handlingen har ännu avslöjats.

Ingen handling har ännu avslöjats. Margot och Jacob känner varandra väl, eftersom de spelar i den nya kortfilmen See You at 5, regisserad av Call Me by Your Name regissören Luca Guadagnino, för den nya Chanel No. 5-kampanjen. Margot har nyligen berättat om honom i en intervju med Harper’s Bazaar, där hon säger: ‘Han är underbar. Och som du sa, jag arbetade med honom på Saltburn i en producent-skådespelarroll. Så jag har inte delat skärm med honom tidigare, men jag vet att jag har sett honom på plats, jag har varit omkring honom på plats, och han har en otrolig närvaro.’

Han är en filmstjärna – han har den där karisman. Han håller en ram. Han är också väldigt trevlig och från samma delstat som jag kommer från i Australien. Vi är ungefär en timme från varandra, men han kommer från Brisbane, och jag kommer från Gold Coast.

Även om hela poängen med vår film är att vi korsar vägar och missar varandra, kändes det ändå som att vi gjorde kampanjen tillsammans.

Brontës Wuthering Heights, publicerad 1850, anses vara ett mästerverk inom engelsk litteratur. Den ursprungliga berättelsen kretsar kring Earnshaws, Lintons och deras turbulenta förhållande till Heathcliff, en foster son till Earnshaws. Heathcliff är en av de mest ökända och komplexa romantiska hjältarna inom västerländsk litteratur, känd för sin dystra natur och besatthet av Cathy.

Det har gjorts ett antal filmatiseringar av boken genom åren, med den kanske mest kända 1939-versionen regisserad av William Wyler och med Merle Oberon och Laurence Olivier i huvudrollerna. Den senaste filmatiseringen är 2011 års film av Andrea Arnold, med Kaya Scodelario och James Howson i huvudrollerna. Margot medverkade nyligen i den framgångsrika filmen Barbie, som intjänade över 1,4 miljarder dollar över hela världen och nominerades till åtta Oscars, inklusive Bästa Film.

Hennes nästa projekt är Kogonadas A Big Bold Beautiful Journey, som är planerad att släppas i maj. Den australiska skönheten väntar för närvarande på ankomsten av sitt första barn med maken Tom Ackerley, 34 år gammal. Hon och hennes filmproducentpartner meddelade också förra veckan att de producerar The Sims-filmen. Robbie och Acklerley producerar genom sitt företag LuckyChap Productions.

Liksom Barbie är The Sims rotad i en ikonisk franchise, med det första datorspelet debuterade 2000 och har sedan dess sålt över 200 miljoner exemplar världen över, vilket gör det till en av de mest sålda datorspelsfranchiserna genom tiderna.

Stjärnan har fortsatt att arbeta under sin graviditet. Elordi porträtterade nyligen den ikoniska Elvis Presley i Sofia Coppolas Priscilla. Han kommer också att medverka i Justin Kurzells The Narrow Road to the Deep North och Guillermo del Toros Frankenstein.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version