Så här ser verklighetens bröderna Menendez ut

Bröderna Menendez anklagades för att ha skjutit ihjäl sina föräldrar för att få tillgång till det enorma arvet. Bröderna själva hävdade att anledningen till att de mördade sina föräldrar var att de båda var sexuellt utnyttjade av deras pappa. Fallet har blivit ett av USA:s mest omtalade rättegångsfallet och har nu även blivit både en tv-serie och en dokumentär på Netflix.

Familjen Menendez

Vid tiotiden på kvällen den 20 augusti hade grannen hört några smällar, men trott att några barn hade lekt med smällare. Det som egentligen förorsakat ljudet var ett gevär som hade avlossats och dödat Jose och Mary Louise Menendez i deras vardagsrum. Polisen fick ett samtal cirka två timmar senare från det lyxiga huset i Beverly Hills. Lyle Menendez grät hysteriskt och berättade att han och hans bror Erik kommit hem från en biograf och hittat sina föräldrar mördade. Både Jose och Mary Louise var skjutna med flera skott på nära avstånd. Polisen kunde konstatera att gärningsmannen hade tagit god tid på sig och plockat med sig patronhylsorna från det blodiga golvet.

Nicholas Alexander Chavez som Lyle Menendez

Nicolas Alexander Chavez spelar den äldre brodern Lyle som var 21 år när han mördade sina föräldrar. Lyle sitter nu inspärrad på livstid för mordet på sina föräldrar. Lyle Menendez är nu 56 år. Nicolas Alexander Chavez, som porträtterar Chavez, är mest känd för att ha spelat i tv-serien “General Hospital”.

Cooper Koch som Erik Menendez

Skådespelaren Cooper Koch spelar den yngre Menendez-brodern Erik, som var 18 år när han och Lyle mördade sina föräldrar. Något Erik fick livstid för. Skådespelaren Cooper Koch är ganska ny i filmbranschen och har gjort lite kortfilmer och skräckfilmer.

Javier Bardem som Jose Menendez

Hollywoodlegendaren Javier Bardem spelar Jose Menendez, pappa till Erik och Lyle. Jose Menendez emigrerade till USA från Kuba. I USA blev Jose Menendez VD för ett stort filmbolag och var vid hans död extremt förmögen. Javier Bardem är en ikon i Hollywood och har vunnit en Oscar för sin rollprestation i filmen “No Country for Old Men”. Han är även känd som superskurken i Bond-filmen “Skyfall”.

Chloe Sevigny som Kitty Menendez

Chloë Sevigny spelar Kitty Menendez, mamma till Erik och Lyle. Kitty Menendez träffade Jose när de båda pluggade på universitetet. Kitty var 47 år när hon mördades av sina söner. Skådespelaren Chloe Sevigny är mest känd från filmerna “American Psycho” och “Zodiac”.

Dallas Roberts spelar psykologen

Dallas Roberts spelar Dr. Jerome Oziel, psykologen som Erik och Lyle träffar både före och efter att ha mördat sina föräldrar. Oziel berättade för sin dåvarande flickvän att bröderna erkänt mordet. Flickvännen informerade därefter polisen, vilket ledde till att bröderna fick livstids fängelse. Dallas Roberts är känd från långköraren “The Good Wife”.

Bröderna Menendez i fängelset

Erik och Lyle Menendez satt på olika fängelser fram till 2018 då de båda flyttades till samma fängelse där bröderna nu sitter på livstid.

Analys:
Artikeln berättar om det omtalade fallet med bröderna Menendez, som anklagades för att ha mördat sina föräldrar för att få tillgång till arvet. Fallet har blivit en stor rättegångshistoria i USA och har även blivit föremål för både en tv-serie och en dokumentär på Netflix. Genom att undersöka familjens historia och skådespelarnas roll i dramatiseringen av händelserna, ger artikeln en inblick i en tragisk och kontroversiell händelse som påverkade många människors liv.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version