Erling Haalands målsvit bröts av blodig stämpling mot Newcastle

Tio mål på fem matcher. Men borta mot Newcastle bröts Erling Haalands svit. Norrmannen stämplades blodig och lämnade matchen mållös.

Det var i den 38:e minuten som Manchester Citys målkung blev stämplad på hälsenan av Newcastles mittback Dan Burn. Haaland fick ett stort hål i strumpan och började blöda.

Han såg också ut att halta en aning på väg in till pausvilan, men stjärnan kunde trots allt fullfölja matchen. Däremot blev han mållös för första gången den här PL-säsongen.

Isaks ersättare klev fram

Joško Gvardiol gjorde Citys enda mål, men det räckte bara till en poäng. För i den 57:e minuten kom målvakten Ederson snett in i en situation och rev omkull Anthony Gordon som fick straff.

Gordon – som spelade som central anfallare i skadade Alexander Isaks frånvaro – tog själv hand om straffen fram till 1–1, vilket blev slutresultatet.

”Så svårt”

Det här var Citys andra raka poängtapp. – På det stora hela spelade vi väldigt bra, men vi borde ha gjort 2–0 och dödat matchen. Men det är så svårt mot ett lag som Newcastle, för de försvarar sig så lågt och kompakt, säger Pep Guardiola.

Analys: Artikeln handlar om hur Erling Haalands imponerande målsvit bröts av en blodig stämpling mot Newcastle. Trots detta kunde han fortsätta spela, men blev mållös för första gången under Premier League-säsongen. Ersättaren Joško Gvardiol gjorde Citys enda mål, men laget fick bara en poäng efter en straff som resulterade i 1–1. Manchester Citys tränare Pep Guardiola kommenterade att det var svårt att spela mot ett kompakt försvar som Newcastle. En intressant artikel för fotbollsfans och investerare som följer sportvärldens påverkan på marknaden.