Investorn dyker upp med en aktiepost i offshorerederiet

Investorn och miljardären Christen Sveaas har lagt till sig på aktieägarelistan för offshorerederiet Dof, enligt E24s investerarlistor.

Christen Sveaas företag är noterat med 180 000 aktier, vilket med gårdagens stängningskurs har ett värde på nära 16 miljoner kronor.

Aktieägarlistorna har en fördröjning på ett par dagar och fångar inte upp förändringar som har skett under perioden. Förändringar kan komma från vanliga köp eller försäljningar, men också från andra typer av transaktioner eller händelser.

Kistefos är en storinvestor i flera offshorerederier och har verksamhet inom olika områden. Sveaas tog tidigare i år kontrollen över Sea1 Offshore efter att grundaren och styrelseordföranden Kristian Siem lämnade företaget på grund av en oenighet med Sveaas. Han är också den största ägaren i offshorerederiet Viking Supply Ships.

Sveaas är för närvarande mitt i en konflikt i Solstad Offshore. Det Skudeneshavn-baserade rederiet har fått mycket uppmärksamhet i finanspressen de senaste månaderna på grund av en aktieägarkonflikt på hög nivå mellan största ägaren Kjell Inge Røkke och Christen Sveaas. Senaste nytt är att Sveaas Kistefos planerar att stämma de aktörer som var inblandade i refinansieringen.

Analyserat och förklarat på ett enkelt sätt: Christen Sveaas har investerat i offshorerederiet Dof och äger nu 180 000 aktier. Han är en storinvesterare i flera offshorerederier och är också inblandad i en pågående konflikt i Solstad Offshore. Denna information är viktig för investerare och kan påverka deras finansiella beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version