Coldplay avslöjar planen: Bara två album till innan bandet tar farväl

Coldplay meddelar att de endast kommer att ge ut två album till innan de lägger ner bandet för gott. Beslutet att sätta en gräns på tolv album är enligt sångaren Chris Martin ett sätt att säkerställa att kvaliteten på deras musik förblir hög. “Less is more”, säger Martin och skämtar om att vissa kritiker skulle vilja se ännu färre album från bandet.

Coldplays tionde album “Moon music” släpps snart och det kommer att vara ett av de sista två albumen innan bandet går i pension. Martin jämför bandets beslut med andra ikoniska musikakter som Beatles och Bob Marley, som också hade en begränsad skivproduktion. Enligt Martin är det att ha en gräns på antalet album en kvalitetsgaranti och leder till att endast det bästa materialet når ut till publiken.

Trots att Coldplay planerar att sluta ge ut nya album betyder det inte att de kommer att sluta spela tillsammans. Martin hintar om möjliga sidoprojekt eller att återvända till oupplösta idéer och projekt. För fansen innebär detta att de har endast två album kvar att se fram emot från bandet innan de tar farväl från den musikaliska scenen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version