Diego Maradonas kropp flyttas till mausoleum i Buenos Aires

Diego Maradonas kropp ska flyttas. Den argentinske fotbollslegendaren som nu ligger begravd på en privat kyrkogård kommer i stället att placeras i ett mausoleum som byggs åt honom i huvudstaden Buenos Aires.

Det är Maradonas döttrar som har begärt detta – och deras vilja har nu godkänts av en argentinsk domstol. Mausoleet kommer att heta ”M10 Memorial.”

Samma domstol som beviljade detta ska också sköta rättegången där åtta vårdanställda misstänks för brott i samband med Maradonas död.

Diego Maradona dog i november 2020, 60 år gammal. Han räknas som en av tidernas allra främsta fotbollsspelare och är enormt älskad i hemlandet Argentina.

Diego Maradona år 2019. Arkivbild. Foto: Gustavo Garello/AP/TT

Analys:
Diego Maradonas kropp kommer att flyttas till ett mausoleum i Buenos Aires enligt beslut av en argentinsk domstol. Detta beslut har tagits efter begäran från Maradonas döttrar och kommer att resultera i att den legendariska fotbollsspelarens minne kommer att hedras på ett mer offentligt sätt. Samtidigt pågår en rättegång mot åtta vårdanställda som misstänks för brott i samband med Maradonas död. Denna handling kan ses som en del av att bevara Maradonas arv och minne samt att skipa rättvisa för eventuella felaktigheter som kan ha inträffat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version