Kanye West stäms av en säkerhetsvakt vid namn Jonathan Monroe, som säger att rapparen aldrig betalade honom för de timmar han arbetade för honom – och avskedade honom när han begärde betalning.

I juridiska dokument granskade av TMZ på tisdagen sa Monroe att West, 47, berättade för honom i augusti 2021 att han skulle betala honom en timlön på 30 dollar för att tillhandahålla säkerhet vid ett Malibu-hem i Kalifornien som han misslyckades med att renovera.

Monroe sa i juridiska dokument att han arbetade mellan 36-50 timmar i veckan för den Grammy-vinnande artisten, vars karriär har sjunkit efter en ström av antisemitiska uttalanden han gjort sedan hösten 2022.

Monroe berättade för domstolen att han aldrig fick betalt en enda krona för sitt arbete och tid, och i oktober 2021 hade blivit avskedad från jobbet efter att ha klagat på bristen på betalning.

Monroe stämmer West för obetalda löner, ränta på summan och straffskadestånd i stämningen, som kommer tre år efter det kortvariga uppdraget.

I juli avyttrade West äntligen sin Malibu-villa efter att ha sänkt det begärda priset med hela 14 miljoner dollar.

Det slutliga priset som villan såldes för uppskattades till cirka 21 miljoner dollar, rapporterade TMZ.

Rapparen Heartless köpte initialt hemmet 2021 som designades av den japanska arkitekten Tadao Ando. Foton publicerade i juni visade att strandhemmet var helt utrivet utan fönster.

I onlineposter som erhållits av TMZ gick Wests villa i escrow i juli. Fastigheten – som har fyra sovrum och fem badrum – hade ursprungligen en prislapp på 53 miljoner dollar, men i april i år minskade musikartisten det begärda priset astronomiskt till 39 miljoner dollar.

West påbörjade byggnadsarbeten men slutförde inte projektet på det 4000 kvadratmeter stora hemmet som ligger intill Stilla havet.

En av arbetarna som hade anställts för att hjälpa till med att riva ut bostaden berättade för The New Yorker i juni att West ville skapa en ‘bombshelter’ och sin ‘Batcave’.

Kulapat Yantrasat – en arkitekt – berättade också för tidningen, ‘För att vara ärlig gillade han inte huset – han gillade inte interiören.’

Ursprungligen hade villan – som saknade VVS eller el – målats i vit färg på baksidan och innehöll fönster från golv till tak på varje nivå.

Foton tagna i juli avslöjade att glasfönstren hade tagits bort och lämnat en klar vy över de tomma, betongväggarna och golven.

West märkbart förde in Selling Sunset-mäklaren Jason Oppenheim i sitt försök att sälja hemmet sent förra året, rapporterade TMZ tidigare i april.

Oppenheim berättade för utloppet att han var optimistisk om chanserna att sälja den nödställda egendomen i det exklusiva området och liknade bostaden vid ‘i princip en tom duk’ för presumtiva köpare.

Carnival-artisten, som köpte hemmet för 57 miljoner dollar sent 2021, kunde inte tidigare renovera det till en ‘bombshelter’ efter att han fått den berömde japanske arkitekten Ando inblandad i renoveringsprocessen.

Stämningen från Monroe är den senaste i en rad huvudvärk kopplade till Wests misslyckade projekt för hemmet i den exklusiva södra kaliforniska strandstaden.

West stämdes också av den tidigare chefen för ombyggnadsprojektet, Tony Saxon, som hävdar att han blev avskedad efter att han ‘uttryckte oro över den extrema faran’ med projektet.

I september 2023 berättade källor för TMZ att West ville ta bort fönstren och elen från hemmet för att förvandla det till ‘en bombshelter från 1910-talet’.

I Saxon’s stämning, som lämnades in i Los Angeles County Superior Court, sade han att han anställdes för projektet i september 2021 och arbetade 16-timmarsdagar på strandhuset.

Han påstod att han sov på golvet i hemmet medan han arbetade som ‘projektledare, förvaltare och 24/7-säkerhet’ för egendomen.

Saxon påstod att West bara betalade honom för en veckas arbete och ignorerade alla hans farhågor, tills han till slut blev avskedad i november 2021, efter att ha vägrat ta bort hemmets fönster och el.

I stämningen sade Saxon att rapparens vision för hemmet var att göra något liknande ‘en bombshelter från 1910-talet’, enligt NBC News, och riva ut marmorbaden samt ta bort fönster, VVS och el.

Han ville också tydligen byta ut trapporna mot rutschkanor.

Saxon stämde uppenbarligen West för ett antal arbetsrättsliga överträdelser, över 1 miljon dollar i obetalda löner och skadestånd.

‘Vi skulle riva ut allt det och bygga i princip en Bat Cave åt honom,’ förklarade Saxon och tillade att rapparen ville ha en plats där han kunde ‘gömma sig från Clintons och Kardashians’.

Medan Saxon trodde att hemmet var mer av ett ‘konstprojekt’ insåg han senare att West faktiskt ville bo där.

Han sa att West ‘inte ville ha någon el. Han ville bara ha växter. Han ville bara ha ljus. Han ville bara ha batteriljus. Och han ville bara ha allt öppet och mörkt.’

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version