Stolt-Nielsen: Skipsratene forventes å hente seg inn mot slutet av året

Stolt-Nielsen, ett av de ledende rederiene på Oslo Børs, har nylig uttalt at skipsratene, som har vært på høye nivåer i år, forventes å hente seg inn mot slutten av fjerde kvartal og inn i 2025. Selskapet opererer i et sterkt kjemikalietank-marked og har nettopp lagt frem tallene for tredje kvartal.

I tredje kvartal landet resultatet etter skatt på 99 millioner dollar, en økning fra 90 millioner dollar i samme kvartal året før. Driftsresultatet endte på 215 millioner dollar, mot 200 millioner dollar i samme periode i 2023, mens driftsinntektene ble 733 millioner dollar, opp fra 694 millioner dollar i tredje kvartal året før.

Analyse og prognose for investeringer

Det er ventet at svingninger i skipstypene og etterspørselen i kjemikalietankmarkedet vil påvirke skipsratene fremover. Rederiet ser positivt på de langsiktige fundamentale forholdene i markedet, men advarer om motvind fra geopolitiske hendelser. Likevel forventes de underliggende fraktratene å holde seg sterke på grunn av en balansert tonnasje- og etterspørselsutsikt.

ABG Sundal Collier har uttalt at skipsratene i kjemikalietank har falt fra høye nivåer gjennom sommeren, men er fortsatt opp 17 prosent år-over-år i september. De venter et samlet utbytte fra Stolt-Nielsen på fire dollar per aksje for helåret 2024, og ser potensiale for høyere utbetalinger i fremtiden.

Det er enighet blant analytikerne om at Stolt-Nielsen-aksjen fortsatt bør kjøpes, med et gjennomsnittlig kursmål på 512,5 kroner per aksje. Markedsverdien til selskapet er på i underkant av 23 milliarder kroner.

Samlet sett viser analysen at Stolt-Nielsen har gode resultater og fremtidsutsikter, og investorer bør vurdere å se nærmere på denne muligheten for investeringer i shippingbransjen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version