Den eskalerande spänningen i Mellanöstern leder till högre oljepriser och nervösa investerare. Det resulterar i breda börstapp, medan oljerelaterade aktier får en uppgång.

Detta påverkar även marknaderna i USA, där S&P 500-indexet är ned 0,3 procent, Dow Jones-indexet är ned 0,2 procent och Nasdaq Composites-indexet är ned 0,3 procent.

Frykten för eskalering av konflikten i Mellanöstern har lett till allmän nedgång på de amerikanska börserna. Israel har annonserat ett kraftfullt motangrepp mot Iran efter gårdagens raketattack.

Oljepriset fortsätter att stiga med en och en halv dollar per dag, nära 76 dollar per fat. Oro för att produktionen i regionen eller transportmöjligheterna ska påverkas ligger bakom ökningen.

Stora oljebolag som Conoco Philips, Exxon och Chevron ökar alla i tidig handel.

Tesla, elbilstillverkaren, backar nästan 5 procent efter leveranssiffror för tredje kvartalet. Trots att antalet levererade bilar ökar till 462 830, är det marginellt svagare än förväntat. Tesla möter också ökad konkurrens från Kina, enligt CNBC.

Nike, som presenterade resultat på tisdagskvällen, faller nära 8 procent. Intäkterna sjönk med 10 procent till 123 miljarder norska kronor, vilket var en större nedgång än analytikerna förväntade sig. Företaget drog också tillbaka sin vägledning för hela året i väntan på en ny VD som tillträder den 14 oktober, enligt CNBC.

Denna utveckling visar på hur geopolitiska spänningar kan påverka marknaderna och olika sektorer, vilket kan ha en direkt inverkan på investerares portföljer och ekonomin i stort. Det är viktigt att vara medveten om sådana händelser och deras konsekvenser för att kunna fatta informerade beslut kring sina finansiella tillgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version