Aneo letar efter nya delägare till dotterbolag med cirka 100 anställda, i hopp om fortsatt tillväxt. – Kommer att påverka våra anställda, säger Aneos VD Gunnar Hovland.

Trondheimsbaserade kraftproducenten Aneo har flera dotterbolag, bland annat inom elbilsladdning i bostadsrättsföreningar. Dessa har cirka 100 anställda, eller ungefär en tredjedel av totalen i företaget. Nu söker Aneo partners som kan bidra till att vidareutveckla dessa bolag. Aneo-ansvariga informerade de anställda om planerna på en allmän sammankomst på onsdag eftermiddag.

Det är för tidigt att säga om det kommer att bli färre anställda, enligt Aneos VD. – Rubrikerna i tidningarna kan lätt bli att det blir omstruktureringar och nedskärningar i dessa dotterbolag, men det är inte säkert alls. Det här är en del av en offensiv satsning för att lyckas med dessa koncept både i och utanför Norge, tillsammans med partners som kan få det att hända, säger Hovland.

Analys:
Aneo är en framstående kraftproducent som letar efter nya delägare till sina dotterbolag för att driva vidare tillväxten. Denna förändring kan ha direkta konsekvenser för de anställda som berörs, men också för företagets övergripande prestationer eftersom det kan krävas att färre tjänster levereras till dessa bolag. Genom att hitta partners som kan bidra till att utveckla och stärka dessa företag, strävar Aneo efter att skapa mer robusta verksamheter som kan fortsätta växa och lyckas på marknaden. Detta kan skapa osäkerhet och oro bland de anställda, men det är en del av en strategi för att säkerställa långsiktig framgång och konkurrenskraft. Med rätt partnerskap och investeringar kan Aneo fortsätta att vara en ledande aktör inom energibranschen och möta de utmaningar och möjligheter som uppstår i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version