Amanda Abbington håller toppmöte med tidigare Strictly Come Dancing-deltagare för att diskutera behandlingen på showen

Amanda Abbington har avslöjat att hon höll ett möte med andra Strictly Come Dancing-deltagare hemma hos sig själv för att byta historier om behandlingen på showen. Skådespelerskan, 52 år gammal, sa att hon och de andra stjärnorna grät när de berättade om sina erfarenheter av att tidigare ha varit partners med professionella dansaren Giovanni Pernice, 34 år gammal. Och hon tillade att hon överväger ytterligare åtgärder mot BBC efter att företaget bad om ursäkt till henne efter hennes klagomål om Mr Pernice. I en intervju med Victoria Derbyshire på Newsnight i onsdags beskrev Ms Abbington sin tid i repetitionsrummet, där hon sa att hon "förlorade all sin känsla av verkligheten." Hon tillade att hon träffade andra kändisar som tidigare varit partners med Pernice i BBC-showen. När hon bjöd in gruppen till sitt hus sa Abbington att "vi alla grät, vi alla brast i gråt. Vi ville bara se till att vi inte var ensamma och trodde att detta bara hade hänt oss." "Alla jag pratade med sa samma sak, det var inte trevligt och det var inte vad alla andra gick igenom i de andra [repetition]rummen." Skådespelerskan berättade för Newnight när hon frågades om hur hon kommer att gå vidare nu när rapporten har publicerats, att hon "tar råd från min advokat dag för dag." Av 17 anklagelser bekräftade BBC sex, varav några för att Mr Pernice använde svordomar. Rapporten fann att hans språk kunde vara "nedlåtande." BBC höll också med Ms Abbington om att ibland verkade han ge henne alltför negativ feedback. Ms Abbington tror också att det finns en "betydande" anledning till varför hon tror att hennes andra anklagelser inte bekräftades. Stjärnan berättade för Newsnight att prövningen efter att ha arbetat med Mr Pernice hade varit den svåraste i hennes liv. "Det har varit ett av de värsta åren i mitt liv, jag har gått igenom mycket, kvinnor går igenom mycket," sa hon. "Jag har fått hantera en myriad av hemskheter som har fortsatt att hända bara för att jag klagat." Ms Abbington sa också att hon först klagade till Strictly-producenterna efter "cirka tre eller fyra dagar" och hon sa att de var "mycket ledsna." Strax efter det sattes kameror in i deras repetitioner. Abbington insisterade på att hon inte tog beslutet att klaga till BBC-producenterna lättvindigt, och förklarade: "Jag är öppen för kritik. Jag skapar inte problem eller bråk där det inte finns några." "Jag har arbetat 32 år som skådespelerska, i en bransch som startade Me Too-rörelsen, och jag har aldrig varit tvungen att lämna en anställning eller uppleva något som jag gjorde i det repetitionsrummet." Pernice friad från allvarliga anklagelser i BBC-rapporten – men verbala trakasserier bekräftade

På tisdagen avslöjades det att bland de sex klagomål som godkändes av företagets HR-chefer mot professionella dansaren Pernice fanns en kommentar där han berättade för Abbington: ‘Du har talang och du använder den inte.’

Det är en av Mr Pernices överträdelser som nu kan avslöjas efter att det mycket efterlängtade beslutet avslöjades i måndags som friade honom från de allvarligaste anklagelserna om fysisk aggression, men bekräftade verbalt mobbning och trakasserier.

Samtidigt sa Giovanni att han var ‘glad’ över att bli friad från ‘hotande och aggressivt beteende.’

Rapporten berättade också hur de hade godkänt sex av 17 anklagelser från Ms Abbington. Rapporten sa att Mr Pernice – en perfektionist – ‘svor och använde vad som kunde beskrivas som förminskande språk’ vilket enligt rapporten utgjorde mobbning.

BBC bad om ursäkt till den tidigare Sherlock-skådespelerskan och tackade henne också för att ha kommit fram för att lyfta fram sina klagomål.

Inom rapporten från den sex månader långa utredningen som kostade licensbetalarna över 250 000 pund, fann utredarna att den italienska dansstjärnan använde förminskande språk. Vid ett annat tillfälle sa han: ‘Jag är trött på det, om du vill se ut som skit bryr jag mig inte.’

Ms Abbingtons klagomål att Mr Pernice skulle bli frustrerad med henne medan hon lärde sig att dansa godkändes också av panelen. Men det kan avslöjas att han sa till henne: ‘Du har sådan talang och du använder den inte.’

En annan gång sa han till henne: ‘Jag vet inte hur jag ska fråga dig längre,’ medan en annan kommentar såg honom säga till henne ‘det har varit fyra dagar nu och jag vet inte vad jag ska göra’, ansågs också vara felaktigt beteende.

I en annan utbrott sa Mr Pernice, 34 år gammal, ‘f**‘ medan han lärde henne att göra en rutin.

Samtidigt hölls anklagelsen att den sicilianska födda balsstjärnan också hade gett negativ feedback, ett exempel på vilket var att han kastade upp armarna i luften och sa ‘f.’ Som ett resultat blev Mr Pernice tillsagd av BBC att han inte anpassade sig tillräckligt till Ms Abbingtons behov.

Av de två klagomål som godkändes av sexuell natur, såg ett ut Mr Pernice ta tag i sin skrev och uttala en obscen kommentar. Han berättade också för sin danspartner att han ‘ville f***’ henne. Den kommentaren kom efter att Ms Abbington hade gjort en bra dragning i träningsstudion och Mr Pernice var begeistrad.

Trots att många av Ms Abbingtons allvarliga anklagelser avvisades av BBC bad de om ursäkt till henne. I ett uttalande som släpptes på måndagen sa de: ‘BBC har nu avslutat sin granskning av klagomålen som gjorts av Amanda Abbington mot Giovanni Pernice.

‘Vi har bedömt klagomålen och vi har godkänt vissa, men inte alla, klagomål. Vi vill be om ursäkt till Amanda Abbington och tacka henne för att ha kommit fram och deltagit.

‘Vi vet att detta inte skulle ha varit en lätt sak att göra.’

I svar sa Ms Abbington: ‘Som BBC har indikerat idag i sitt uttalande, var mitt beslut att komma fram och klaga på Giovanni Pernices beteende mot mig inte en lätt sak att göra.’

BBC inledde en utredning i april efter att Ms Abbington gjorde en formell klagomål till dem om Mr Pernice.

Det kom tre månader efter att hon berättade för en röd topp tidning att hon fick posttraumatiskt stressyndrom från sin tid på Strictly.

När granskningen avslutades sa Mr Pernice till Mail: ‘Jag är glad att granskningen äntligen har avslutats. Jag är lättad över att anklagelserna om att jag var hotande och aggressiv inte visade sig vara sanna.

‘Det har varit ett extremt svårt år, att läsa berättelse efter berättelse och inte kunna säga något tillbaka eftersom jag respekterade granskningens integritet, vilket BBC bad alla att göra.

‘Jag älskade min tid på Strictly och skapade fantastiska minnen.’ En guide till framgångsrik investering: Hur du kan maximera din avkastning på finansmarknaden

Att investera på finansmarknaden kan vara en lönsam strategi för att öka din förmögenhet. Genom att göra kloka investeringsbeslut kan du maximera din avkastning och nå dina ekonomiska mål på ett effektivt sätt. I denna artikel kommer vi att utforska några viktiga tips och strategier för att hjälpa dig att bli en framgångsrik investerare.

  1. Gör din forskning: Innan du investerar i en viss aktie eller tillgång, se till att göra noggrann forskning om företaget och marknaden. Genom att förstå företagets affärsmodell, finansiell hälsa och framtidsutsikter kan du fatta informerade beslut.
  2. Mångfaldig din portfölj: Genom att sprida dina investeringar över olika tillgångsklasser kan du minska risken och öka din potentiella avkastning. En väldiversifierad portfölj kan hjälpa dig att skydda dina investeringar mot marknadsfluktuationer.
  3. Ha en långsiktig strategi: Istället för att försöka tidpunkten marknaden, fokusera på att ha en långsiktig investeringsstrategi. Genom att hålla fast vid din strategi och inte reagera på kortsiktiga marknadssvängningar kan du maximera din avkastning över tid.
  4. Använd en pålitlig mäklare: Att välja rätt mäklare är avgörande för din investeringsframgång. Se till att välja en pålitlig mäklare med låga avgifter och bra kundservice för att säkerställa att dina investeringar hanteras på ett effektivt sätt.

    Genom att följa dessa tips och strategier kan du öka dina chanser att bli en framgångsrik investerare och maximera din avkastning på finansmarknaden. Ta kontroll över din ekonomiska framtid genom att göra kloka investeringsbeslut idag.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version