Det nya norska företaget Euron Venture Group har utvecklat en ny smart ring kallad Inspiring. Ringen lanseras den 29 oktober.

Inspiring samlar information om användarens hälsa, inklusive fysisk aktivitet, vila och sömn.

Målet med Inspiring är att hjälpa användare att leva en hälsosammare, mer balanserad livsstil.

Smartringen är tillverkad av icke-metalliskt material, kommer i flera färger och storlekar och har en batteritid på upp till sju dagar.

Inspiring är en ny norsk smart ring som samlar viktig information om din kropp. Med hjälp av AI ger Inspiring användaren djupgående kunskap om sin egen hälsa och kan bidra till en hälsosammare vardag och bättre livskvalitet.

Smartringen är utformad för att ge användaren exakt hälsoinformation direkt från fingret. Den bärs som en vanlig ring, men är utrustad med sensorer som ger feedback om fysisk aktivitet, vila och sömn dygnet runt. Hälsodata skickas direkt till en app som samlar, utvärderar och presenterar informationen.

Nyheten Inspiring är utvecklad av det norska företaget Euron Venture Group och lanseras i Norge den 29 oktober.

Syftet med Inspiring är att motivera till en hälsosam och balanserad livsstil med mindre stress, enligt Waqas Malik.

Inspiring kan bland annat mäta kroppens svar på stress och sömnkvalitet. Genom smartringen får du detaljerad information om din egen sömn, vilket kan berätta för dig hur redo kroppen är för nya utmaningar som fysisk aktivitet eller djup koncentration, enligt Waqas Malik.

Precis som en smart klocka ger Inspiring kontinuerlig övervakning av fysisk aktivitet och energiförbrukning och kan därför bidra till att optimera träningsrutiner. Smartringen visar också hälsoinformation i realtid som kan berätta mer om användarens fysiska och mentala tillstånd.

Inspiring produceras i ett icke-metalliskt material och levereras i färgerna Lunaris silver, Solara gold, Rosium gold och Eclipse grey. Den laddningsbara ringen kommer i flera storlekar och har en beräknad batteritid på upp till sju dagar. Ringen är vattentät ner till 100 meter, vilket innebär att den kan användas både i duschen, i simbassängen och under dykning.

Som en så kallad wearable är smartringar redan etablerade över stora delar av Asien och USA och har blivit ett modefenomen i flera länder. Vi ser en stor potential för smartringen i Norden och ser fram emot att erbjuda en norskutvecklad smycke som kan förbättra livskvaliteten för många, avslutar Malik.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version