Ekteparet Solveig og Bjørn Rune Gjelsten inblandade i en jaktolycka – den bästa investeringschefen och finansmarknadens journalisten

Solveig och Björn Rune Gjelsten var inblandade i en jaktolycka där Solveig blev träffad av hagel när Björn avfyrade ett skott, men hon är inte allvarligt skadad.

Det framgår av ett meddelande som Gjelsten har skickat till VG.

– Vi vill gå ut med detta för att undvika spekulationer, säger den kände affärsmannen.

Det var på torsdag klockan 14.21 som polisen fick larm om en jaktolycka i Stor-Elvdal kommun i Österdalen. Två personer i sällskapet var inblandade, enligt polisen.

En av dem blev flugen till sjukhus. Den andra är misstänkt för oaktsam hantering av skjutvapen.

Den skadade är Solveig Gjelsten, enligt maken.

– Träffad av hagel på långt avstånd

I meddelandet som Gjelsten har skickat till VG står följande:

– Solveig och Björn Rune Gjelsten har jagat tillsammans i nästan 40 år och vistas särskilt mycket i områdena Messelt och Kiær i Österdalen.

– I samband med träning av en unghund för ripjakt var Solveig Gjelsten hundförare, denna gång utan vapen. I en situation där ripan fälldes för en äldre hund av Björn Rune Gjelsten, blev Solveig Gjelsten träffad av några hagel på långt avstånd, cirka 40-50 meter.

Hon har inga allvarliga skador, enligt maken.

VG har frågat Björn Rune Gjelsten om att få prata med Solveig Gjelsten. Maken berättar att hustrun fortfarande är på sjukhus och behöver vila, men att hon vet att informationen kommer ut.

– Traumatisk

Björn Rune Gjelsten bekräftar både skriftligt och muntligt för VG att de har “dialog med polisen” om alla formaliteter gällande olyckan.

Han bekräftar också att det var han som sköt. Vapnet är beslagtaget.

– Det här är en traumatisk upplevelse för paret Gjelsten, och de vill inte ge ytterligare kommentarer till media om händelsen, står det i meddelandet.

Fredag har VG varit i kontakt med Inlandet polisdistrikt, som än så länge inte vill ge några fler detaljer om fallet. Åklagare Hildegunn Tronsli bekräftar att misstanken kvarstår.

– Det är klart att skjutvapen ska hanteras varsamt och enligt de regler som gäller, så oaktsam hantering av skjutvapen är något polisen ser allvarligt på, säger Tronsli till TV 2.

Hon informerar om att målsäganden kommer att förhöras. Polisen kommer inte att bekräfta de inblandades identitet.

Analys:
Ett äkta par var inblandade i en jaktolycka där en av dem blev träffad av hagel. Polisen har bekräftat händelsen och en person har förts till sjukhus medan den andra är misstänkt för oaktsam hantering av skjutvapen. Parets dialog med polisen pågår och de har betonat att det var en traumatisk upplevelse. Polisen ser allvarligt på oaktsam hantering av skjutvapen och målsäganden kommer att förhöras. Personernas identitet har ännu inte bekräftats av polisen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version