En äldre dam har anklagats för hatbrott efter att ha uttalat rasistiska kommentarer och tagit stryptag på en norsk-somalisk kvinna på Oasen köpcenter. Händelsen inträffade vid 15:03 och polisen kontaktades av en säkerhetsvakt. När polisen kom till platsen visade det sig att historien var annorlunda.

Operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen informerade att polisen har inlett en utredning om misshandel och hatbrott mot den 70-åriga kvinnan som misstänks. Den andra kvinnan betraktas som offret.

Den misstänkta ska ha sagt något i stil med “gå tillbaka till ditt land” eller liknande. Därefter ska offret ha tagit upp sin telefon och börjat filma den misstänkta. Den 70-åriga kvinnan ska då ha tagit stryptag på offret, enligt Dahl-Michelsen.

Efter händelsen har offrets man berättat att den äldre kvinnan konfronterade dem när de var på väg hem från läkaren med sitt barn. Hon sa att de inte var välkomna i Norge. När offret frågade vad hon menade, började hon attackera dem.

Det är viktigt att notera att det inte var en vanlig slagsmål utan en attack, som offrets man förklarade.

Slutanalys: Denna händelse är ett exempel på hatbrott och rasism som fortfarande existerar i samhället. Det är viktigt att vara medveten om sådana situationer och försöka bekämpa hatet och främlingsfientligheten. Det är också viktigt att stå upp för offren och ge dem stöd. Denna händelse påverkar inte bara de inblandade individerna utan kan också påverka samhället som helhet genom att skapa rädsla och osäkerhet. Det är viktigt att ta avstånd från sådana handlingar och arbeta för ett mer inkluderande och tolererande samhälle.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version