Michael Brandsegg-Nygård återvänder till Skellefteå AIK för att spela i SHL denna säsong

Skellefteå AIK:s supportrar fick ett glädjebesked under söndagskvällen. Den norske forwarden Michael Brandsegg-Nygård, 19 år gammal, lånas tillbaka till SHL och är redo att spela med Saik denna säsong enligt agenten Andreas Johansson.

Brandsegg-Nygård värvades från Mora av Skellefteå efter förra säsongen, men hans tid i Västerbotten blev kort då han draftades av Detroit i somras. Han har deltagit i NHL-klubbens träningsläger under sommaren och hösten för att försöka säkra en plats i truppen.

Den unge norrmannen, den förste någonsin att draftas i förstarundan, kommer att flyga till Skellefteå under måndagen. Efter en lyckad camp och flera bra matcher mot NHL-motstånd, förväntas han debutera för Saik inom kort.

Agenten berättar att Brandsegg-Nygård inte kommer spela mot Rögle på torsdag, men förhoppningsvis mot Timrå två dagar senare. Skellefteå har startat SHL-säsongen starkt och ligger för närvarande på andra plats i tabellen.

Förutom Brandsegg-Nygård skickas även andra spelare ner när Detroit bantar truppen, inklusive svenskar som Elmer Söderblom och William Wallinder som skickas till Grand Rapids Griffins i AHL. Likaså får österrikaren Marco Kasper spela i farmarlaget trots imponerande insatser under försäsongen.

Analys:
Artikeln handlar om Michael Brandsegg-Nygård som återvänder till Skellefteå AIK för att spela i SHL denna säsong. Han har haft en lovande start och förväntas debutera inom kort. Dessutom nämns andra spelare som skickas ner till farmarlaget när Detroit minskar truppen. För fans och investerare kan det vara intressant att följa Brandsegg-Nygårds utveckling och se hur det påverkar både Skellefteå AIK och Detroit’s framtida prestationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version