Råvaruaktier faller på Oslo Börs

Bild: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad: För mindre än 10 minuter sedan

Kopiera länk Kopiera länk Dela på Facebook Dela på Facebook Dela med e-post Dela med e-post

Saken uppdateras under handelsdagen på Oslo Börs …

Kort tid efter börsöppningen på tisdag är Hovedindeksen ned 0,8 procent. Så här ser det ut för några av de mest omsatta aktierna:

– Equinor faller 0,99 procent
– Norsk Hydro är ned 4,31 procent
– Aker BP faller 1,34 procent
– Kongsberg Gruppen är upp 0,55 procent
– Höegh Autoliners är ned 3 procent
– Frontline stiger 0,82 procent

Oljepriset har sjunkit nästan 2 procent sedan midnatt, och ett fat nordsjöolja (brent spot) handlas strax före börsöppningen för cirka 79,5 dollar.

Läs på E24+
Equinor har knappast blivit en grön bjellesau

I de kinesiska aktiemarknaderna har det varit en stadig uppgång på tisdagen, vilket kommer efter en helg och förväntningar knutna till statliga åtgärder för att stödja ekonomin.

Råvaruaktier som Norsk Hydro och Elkem faller kraftigt.

På veckans första handelsdag slutade Oslo Börs i rött, med den svagaste Equinor-dagen sedan juni. Equinor-fallet kommer efter att företaget köpte en tiondel av aktierna i danska Ørsted.

Högre fraktrater

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners rapporterade på tisdagsmorgonen om stabila fraktrater i september, men med något lägre transportvolymer än tidigare månader.

Under september transporterade företaget 1,1 miljoner kubikmeter last. För juli-september var totalen 3,4 miljoner kubikmeter.

Höegh-chefen Andreas Enger säger att anledningen till att september-siffrorna var på den låga sidan beror på underhåll av tre fartyg.

Aktien är ned 3 procent.

Analys:
I denna artikel rapporteras det om den negativa trenden för råvaruaktier på Oslo Börs, med särskild fokus på fallande aktiekurser för företag som Equinor, Norsk Hydro och Aker BP. Oljepriset har också sjunkit, vilket kan påverka investerare och marknaden som helhet. Dessutom diskuteras Höegh Autoliners och deras frakttariffer, vilket ger en inblick i den internationella handelssituationen. Genom att följa utvecklingen på marknaden kan investerare fatta informerade beslut för att skydda och maximera sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version