Aksjemarknaden i Hongkong faller tungt efter att investerare strömmade till fastlands-Kina

För mindre än 20 minuter sedan

För mindre än 20 minuter sedan

Publisert: 8. oktober 2024 06:49

Før den såkalte Golden Week-høytiden kunngjorde den kinesiske regjeringen en rekke stimulitiltak. Utover dagen tirsdag var det ventet ytterligere tiltak från regjeringen.

Da børsene i fastlands-Kina åpnet etter å ha vært stengt en uke, var det skyhøy aktivitet på de store børsene.

I morgentimene tirsdag hadde aksjemarkedene i fastlands-Kina vunnet over seks milliarder kroner i markedsverdi, ifølge Reuters.

Innen de første 20 minuttene med handel hadde omsetningen vippet 1,4 milliarder kroner. Blant annet steg industriaksjer kraftig på tro på at stimulitiltak ville understøtte en vaklevoren økonomi. I tillegg steg mikrobrikke-aksjer og selskaper innen bygging.

Slik er bildet i de asiatiske aksjemarkedene rundt klokken 6.30 tirsdag morgen:

Nikkei 225-indeksen i Tokyo faller 1,29 prosent

Hang Seng i Hongkong er ned 5,58 prosent

Shanghai Composite stiger 4,81 prosent

Kospi i Seoul er ned 0,35 prosent

FTSE Straits Times i Singapore er flat

ASX 200 i Sydney er ned 0,28 prosent

Fall i Hongkong

Samtidig solgte investorene unna med aksjer i Hongkong, og Hang Seng-børsen på det meste var ned så mye som 10 prosent. Det er det største fallet på én dag siden 2008, ifølge Bloomberg.

Analytikere trakk frem at det i hovedsak var tekniske grunner til aksjesalget i Hongkong. Hongkong har ikke hatt en ukelang ferie som i fastlands-Kina.

– Det kan være at man ser etter fortjeneste, sier Gary Ng i Natixis til Reuters.

Han legger til at han ikke tror synet på aksjemarkedet i Hongkong er endret.

– Det handler egentlig om at ett marked har vært stengt i mange dager, og det har vært handel i et annet, sier han.

Dempet seg

Oppturen i fastlands-Kina dempet seg noe etter en pressekonferanse med Zheng Shanjie, sjefen for planleggingsetaten NDRC, utover dagen tirsdag.

Han kunngjorde i første omgang ingen nye, store stimulipakker.

– Vi har fullt ut troen på at vi kommer til å oppnå de økonomiske og sosiale utviklingsmålene, sa han i det som var regjeringens første brifing etter den ukelange høytiden.

Analyse:

Aksjemarknaden i Hongkong har upplevt en kraftig nedgång på grund av investerarnas fokus på fastlands-Kina och de stimulitiltak som regeringen har tillkännagivit. Samtidigt har de kinesiska marknaderna öppnat starkt och ökat i värde, vilket har lett till en positiv trend. Det är viktigt att förstå sambanden mellan olika marknader och hur händelser i ett land kan påverka investeringsbeslut i ett annat land. Det är också viktigt att ha koll på tekniska faktorer och inte bara reagera på kortsiktiga trender. Det är viktigt att ha en långsiktig strategi och inte låta sig påverkas av kortsiktiga svängningar på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version