Boeing återkallar löneerbjudandet till cirka 33 000 strejkande arbetare efter att förhandlingarna med fackföreningen misslyckades.

Boeing har dragit tillbaka det de kallade sitt “bästa och sista” erbjudande till de strejkande arbetarna. Fackföreningen var inte nöjd med vad företaget var villigt att ge. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB

Publicerad: Publicerad: 9 oktober 2024, mindre än 30 minuter sedan

– Tyvärr var fackföreningen inte villig att ordentligt överväga våra förslag, säger Stephanie Pope, chef för Boeings kommersiella flygdivision, i ett meddelande till de anställda. Hon säger att det var omöjligt att förhandla om fackföreningens krav och att det inte finns några planerade nya förhandlingar.

– Det är för närvarande ingen mening att fortsätta förhandla, och vårt erbjudande har dragits tillbaka, säger hon.

Fackföreningen kräver en löneökning på 40 procent fördelat över fyra år och återställande av en pensionssatsning som togs bort för ett decennium sedan.

Boeing lämnade förra månaden ett förnyat och högre erbjudande, som de kallade “det bästa och sista” erbjudandet till de anställda. Det skulle ha gett en löneökning på 30 procent och återinfört en bonus. Fackföreningen säger att en undersökning bland medlemmarna visade att erbjudandet inte var tillräckligt bra.

Analys:
Boeing har dragit tillbaka sitt löneerbjudande till de strejkande arbetarna, vilket har lett till en låst situation mellan företaget och fackföreningen. Med krav på en löneökning på 40 procent och återställande av pensionssatsningar, ser det ut som att förhandlingarna har strandat. Detta kan resultera i en längre strejk och påverka både Boeings verksamhet och de strejkande arbetarnas ekonomiska situation. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur detta kan påverka aktiemarknaden och investerare som har intressen i Boeing.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version