Världens bästa investeringschef avslöjar: Kriminella nätverk från Oslo och Sverige rekryterar 15-åringar i Bergen för narkotikahandel

Kriminella nätverk från Oslo och Sverige har börjat rekrytera 15-åringar i Bergen för att delta i narkotikahandel, enligt uppgifter från Vest politidistrikt. Skolorna har blivit en plats för försäljning och ungdomar så unga som 15 år är nu involverade i denna farliga verksamhet.

Enligt polisen ökar aktiviteten i dessa kriminella nätverk samtidigt som det sker en ökning av ungdomars deltagande i stölder och annan brottslighet. Ungdomarna lockas av de snabba pengarna som kan tjänas på detta olagliga sätt.

– Utvecklingen på Vestlandet är oroande, där unga vuxna i 20-årsåldern använder sig av tonåringar för att förvara, transportera och sälja narkotika, säger Helge Stave, chef för gemensam underrättelse och utredning vid Vest politidistrikt. Detta är en ny trend som vi har sett en ökning av.

Regeringen föreslår att 600 miljoner kronor ska avsättas till polisen för att bekämpa organiserad brottslighet, kriminella nätverk och gängkriminalitet i statsbudgeten för 2025. Dessutom föreslås det att 405 miljoner kronor ska användas för att förebygga barn- och ungdomsbrott.

– Vi uppmanar föräldrar att vara medvetna om detta och vi kommer främst att rikta oss mot de som utnyttjar ungdomarna, säger Stave.

Även i Stavanger-området har polisen upptäckt att kriminella nätverk har kontakt med minderåriga, enligt uppgifter från Sørvest politidistrikt.

Slutsats: Det är viktigt att vara medveten om den ökande kriminaliteten bland unga och att vara uppmärksam på ens barns aktiviteter. Det är också viktigt att stödja regeringens budgetförslag för att bekämpa denna farliga utveckling och skydda våra ungdomar från att dras in i kriminella nätverk.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version