Teknologiaktierna på New York-börsen steg på tisdagen, samtidigt som pilarna pekade nedåt för oljesektorn.

Vid stängning klockan 22 såg de ledande indexen ut som följer:
– S & P 500-indexet steg med 0,97 procent
– Dow Jones-indexet steg med 0,30 procent
– Nasdaq Composites-indexet steg med 1,45 procent

Oljepriset har fallit med cirka 3,5 dollar sedan handeln på de amerikanska marknaderna på måndagskvällen. Ett fat Nordsjöolja (brent spot) handlas nu för 77,4 dollar, en nedgång på 4,54 procent sedan midnatt.

Experter som E24 har pratat med kopplar oljenedgången till ökad produktion i Libyen, besviken stimulans från kinesiska myndigheter och kriget i Mellanöstern.

Teknologiaktierna steg och bidrog till uppgången. Nvidia ökade med 4,05 procent, medan Apple avslutade upp med 1,84 procent. Även Meta, Tesla och Microsoft ökade alla med mer än 1 procent.

Spelföretaget Roblox föll efter att Hindenburg Research meddelat att de har tagit en shortposition mot företaget. Investeringsföretaget anklagar Roblox för att ha överdrivit viktiga siffror och hävdar att företaget inte har tillräcklig säkerhet för att förhindra att pedofiler använder deras plattform.

Brusjätten PepsiCo har sänkt sina försäljningsförväntningar för 2024 på grund av förändrade köpmönster hos amerikanska konsumenter, som nu köper billigare varumärken. Företaget har också publicerat siffror för tredje kvartalet.

Sammanfattningsvis, teknologiaktierna steg medan oljeaktierna föll. Roblox-aktien reagerade negativt på anklagelser och PepsiCo sänkte sina försäljningsförväntningar. Det är viktigt att följa utvecklingen på marknaderna och vara medveten om hur olika händelser kan påverka ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version