Idar Vollvik, den framstående grunderen, har misslyckats med sitt bostadslån och banken tvingas sälja huset tvångsvis.

Finansmannen och seriegrunden Idar Vollvik, här avbildad vid ett tidigare tillfälle. Foto: Paul S. Amundsen / VG

Publicerad: Publicerad: För mindre än 10 minuter sedan

Kopiera länk Kopiera länk Dela på Facebook Dela på Facebook Dela med e-post Dela med e-post

Vollvik har ett lån på 7,5 miljoner kronor i Mybank som han har misskött, enligt Dagens Næringsliv. Enligt tidningen har banken fått medhåll i Hordaland tingsrätt att tvångssälja bostaden i Bergen som Vollvik och hans fru köpte tillbaka 2001.

Det bekräftas också av Vollvik.

– Jag har hamnat efter med betalningen på det lånet, så Mybank hade full rätt att göra detta. Jag håller på med att refinansiera mig, för banken måste ju få tillbaka sina pengar, säger han till DN.

Vollvik säger också att det har upprättats en avbetalningsplan och han förnekar att han är orolig för att förlora huset.

Mybank är en tidigare konsumtionslånebank som erbjuder omstartslån med säkerhet i bostaden. Företaget handlas på NOTC, en marknad för onoterade aktier.

Rekommenderar köp av shipping: – Kommer att påverka aktien

Vollvik blev känd när han byggde upp mobilföretaget Chess, där han satt kvar med cirka en miljard kronor efter försäljningen 2005. Senare förlorade han alla pengarna. Enligt DN är hans nuvarande huvudfokus spel- och marknadsföringsföretaget Geddit.

Analys:
Idar Vollvik, en framgångsrik grunder och affärsman, har hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av misskött bostadslån. Banken har beviljats rätt att tvångssälja huset i Bergen som Vollvik och hans fru köpte tillbaka 2001. Vollvik har erkänt misskötseln och arbetar med att refinansiera sig för att återbetala lånet. Trots detta förnekar han oro för att förlora sitt hus. Mybank, företaget som beviljade lånet, är känt för att erbjuda omstartslån med säkerhet i bostaden. Vollviks ekonomiska bakslag kommer efter framgången med mobilföretaget Chess och hans nuvarande fokus på spel- och marknadsföringsföretaget Geddit. Detta visar hur även framgångsrika affärsmän kan hamna i ekonomiska problem och behöva arbeta för att lösa dem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version