Investeringsexperten Anders Storeng kritiserar förvärvsfonden Verdane för intressekonflikter och dålig kris hantering. Storeng anser att Verdane felaktigt försöker framställa sig som räddare för Oda och pekar på att fonden var involverad på båda sidor under en fusion med svenska Mathem.

Enligt Storeng är situationen för Oda mycket allvarligare nu än när Verdane förvärvade företaget och investerade 2022. Oda har tappat dramatiskt i värde och har nu ansökt om rekonstruktion i Stockholm för att undvika konkurs.

Verdanes VD, Bjarne Lie, försvarar fondens insatser och hävdar att de arbetar hårt för att rädda Oda. Verdane investerade i företaget när det var i en kritisk situation och har sedan dess stöttat det finansiellt och med sin expertis för att främja tillväxt och lönsamhet.

Analyserat nedbrytet: Anders Storeng kritiserar Verdane för intressekonflikter och dålig kris hantering. Han anser att Verdane försöker framställa sig som räddare för Oda, trots att fonden var involverad på båda sidor under en fusion med Mathem. Situationen för Oda är nu mycket allvarligare än när Verdane förvärvade företaget, och värde har sjunkit dramatiskt. Verdane försvarar sin insats och hävdar att de jobbar hårt för att rädda Oda. Detta kan påverka investerare, anställda och kunder som är missnöjda med sina förluster i Oda och kan ge inblick i hur intressekonflikter och dålig kris hantering kan påverka ett företags framtid och aktieägarnas värde.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version