Det amerikanska aktiemarknaden följer världens börser uppåt efter Kina-stimulans. Flera index i USA befinner sig på rekordnivåer. Foto: Pete Kiehart / För E24

Publicerad: För mindre än 20 minuter sedan

Aktiemarknaderna visar följande efter börsöppningen:
– S&P 500-indexet ökar med 0,15 procent
– Nasdaq-indexet är upp 0,47 procent
– Dow Jones-indexet stiger 0,14 procent

Under måndagen steg de tre indexen försiktigt efter en positiv vecka i ljuset av Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter.

Kina har vidtagit åtgärder för att stimulera ekonomin, vilket har påverkat världens aktiemarknader. Åtgärderna inkluderar en sänkning av bankernas reservkrav med 0,5 procentenheter för att möjliggöra mer utlåning. Dessutom kommer centralbanken att sänka en av nyckelräntorna med 0,2 procentenheter. Målade åtgärder riktas också mot fastighetssektorn.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba är upp cirka sex procent i tidig handel.

Tesla-aktien fortsätter att stiga efter gårdagens ökning. Enligt Bloomberg förväntas leveranstalen för tredje kvartalet vara högre än förväntat, med en förväntad tillväxt på åtta procent från föregående år.

Tesla kommer att redovisa leveranstalen för elbilar i tredje kvartalet i början av oktober.

Analys: Med Kinas stimulansåtgärder och den positiva utvecklingen på den amerikanska aktiemarknaden kan det vara en god tid att överväga investeringar i både kinesiska och amerikanska aktier. Det är viktigt att följa med i marknadsutvecklingen och analysera hur olika händelser kan påverka ens portfölj för att maximera avkastningen och minimera riskerna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version