Nel-aktien sjunker efter en avslutad storkontrakt

Oslo Børs öppnar det fjärde kvartalet något vingligt på tisdag. Huvudindexet sjunker med 0,11 procent några minuter efter öppning.

Här är några av de mest omsatta aktierna strax efter klockan 9:
– Equinor stiger med 0,17 procent
– Orkla är upp med 1,06 procent
– Yara stiger med 0,87 procent
– MPCC är upp med 0,41 procent
– Höegh Autoliners sjunker med 0,66 procent

Nordsjöoljan handlas för 71,7 dollar per fat på spotmarknaden, upp med 0,4 dollar sedan Oslo Børs stängde på måndag. De amerikanska börserna steg på måndag, medan det är små förändringar i handeln inför öppningen på Wall Street på tisdag.

I Asien stiger Tokyo-börsen efter gårdagens kraftiga nedgång. Kinesiska börser, som steg kraftigt på måndag, håller stängt resten av veckan.

Nel förlorar vätgasavtal

Nel meddelade på måndagskvällen i en börsmeddelande att Hy Stor Energy nu avbryter ett avtal som ingicks tidigare i år.

Avtalet, som tillkännagavs i april, handlade om leverans av alkaliska elektrolysörer med en kapacitet på över en gigawatt. Detta motsvarar en hel års produktion vid Nels fabrik i Porsgrunn.

Aktien sjunker med 6,61 procent vid öppningen på Oslo Børs.

Analys:

Nel-aktien har fallit efter att en viktig kontrakt har avslutats, vilket har påverkat marknaden negativt. Det är viktigt att följa utvecklingen nära och vara medveten om potentiella risker som kan påverka ens investeringar. Det är också bra att diversifiera sin portfölj för att minska risken vid eventuella händelser som denna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version