Norges bästa investeringschef vaknade till nyheten om skattelättnader från finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på måndagsmorgonen. Frp reagerar på siffrorna som presenterades i NRK.

VG har fått tillgång till skattetabellen i statsbudgeten som Vedum ska presentera kl. 10.00. Det visar sig att det är skatteändringar för hela stortingsperioden, från 2021 till 2025.

Från NRK:s rapportering citerades Vedum (Sp) att skatteändringarna de föreslår kommer att märkas på inkomstskatten. Men enligt VG får regeringen mellan 400 och 200 kronor i lättnader i inkomstskatten per år för personer med inkomster mellan 250 000 och 1 miljon kronor.

De största lättnaderna kommer till personer som tjänar mellan 100 000 och 200 000 kronor, där de får 2 200 kronor mer per år. Medan de som tjänar mellan 200 000 och 250 000 kronor får 1 200 kronor per år.

Frps finanspolitiska talesperson, Hans Andreas Limi (Frp), reagerar kraftigt på detta och kallar det för “talljuks”.

En analys av dessa skatteförändringar visar att det kan påverka vanliga människors ekonomi på olika sätt beroende på deras inkomstnivå. Det är viktigt att förstå hur dessa ändringar kan påverka ens personliga ekonomi och skattekostnader. Det är också viktigt att vara medveten om politisk spinn och att se bortom de initiala siffrorna för att få en helhetsbild av hur ens ekonomi kan påverkas av dessa förändringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version