Världens bästa investeringschef ger dig de senaste nyheterna om det kommande styrtregnet i Bergen och dess påverkan på det finansiella marknaderna. Varselet omfattar blant annet Bergen och gäller från natt till mandag. Varsom.no har lagt ut ett gult farevarsel för styrtregn kommende natt. Varselet gäller för delar av Vestland och med ökande fare från klockan 01.00 natt till måndag. Lokalt kan det bli mer än 20 millimeter nedbör i løpet av en time.

Kraftiga regnbyger ventes i ditt område. Over seks timer är det lokalt ventet 30-50 millimeter, skriver Varsom.no i farevarselet. Kartet som ledsager varselet, visar en relativt bred stripe som går över blant annet Sunnhordland, Bergen och Florø.

Det finns en möjlighet till övervattning i tätbebyggda områden, lokala översvämningar, förändringar av bäck- och flodströmmar samt jord- och flodskred där regnskurarna träffar. Det varnas för lokalt svåra körförhållanden på grund av övervattning och risk för vattenplaning. Varsom.no uppmanar folk att undvika “onödig trafik på utsatta platser”, köra efter förhållandena och inte köra bil i vatten djupare än 30 centimeter.

Farevarselet är givet en sannolikhet på över 50 procent. Risken förväntas minska från klockan 09:00 måndag. Vid NVEs flomvarning säger hydrologen Sjur Kolberg att styrtregn kan leda till lokala översvämningar, särskilt i urbana områden med täta ytor. Det kan exempelvis orsaka hinder för trafiken och få saker att stanna upp.

I analysen kan vi se att det kommande styrtregnet kan påverka lokala områden genom översvämningar, trafikstörningar och potentiell skada på fastigheter. Invånare och fordonsägare uppmanas att vara försiktiga och anpassa sig till de rådande förhållandena för att undvika eventuella skador och risker. Det är viktigt att vara medveten om de potentiella konsekvenserna av det kommande styrtregnet och att agera i enlighet med varningarna och rekommendationerna från myndigheterna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version