Nytt jobb för Sbanken-chefen i DNB: Øyvind Thomassen lovar förbättringar för kunderna efter ett “otroligt tufft” år

Mandag börjar Sbanken-chefen Øyvind Thomassen på sitt nya jobb i DNB. Han lovar förbättringar för kunderna efter ett “otroligt tufft” år.

Øyvind Thomassen, tidigare chef för Sbanken, har varit med sedan starten av banken år 2000 och är nu chef för Sbanken-konceptet inom DNB. Han tar över rollen som chef för digital försäljning i personmarknadsdivisionen i DNB med ansvar för både Sbanken och DNB. Thomassen börjar sitt nya jobb på måndag.

Efter att Sbanken togs över av DNB har kundundersökningar visat att kunderna är allt annat än nöjda. Höstens undersökning från ratingbyrån EPSI placerade Sbanken längst ner.

Det har varit stormigt kring banken sedan den blev en del av DNB efter förvärvet. Nedläggning av nätbanken, problem med appar och långa väntetider för överföring av fonder och aktiesparande har mötts med kritik från kunderna.

Enligt DNBs koncernchef för personmarknaden, Maria Ervik Løvold, genomför banken en större omorganisation inom det område hon leder som en del av DNBs uppdaterade strategi. Det innebär bland annat att all digital försäljning samlas i en ny division.

Thomassen säger att han fortfarande kommer att leda Sbanken-konceptet och att det finns planer på förändringar för kunderna på lång sikt.

Omdömesfallet påverkar Sbankens konkurrensposition genom att de måste övertyga ännu mer för att attrahera kunder. Priset blir kanske ännu viktigare, och det måste vara bättre för att locka kunderna.

Analyserat och förenklat: Øyvind Thomassen tar över en ny roll på DNB efter att Sbanken togs över. Kundundersökningar visar att kunderna är missnöjda, vilket påverkar bankens konkurrenskraft. DNB genomgår en omorganisering för att möta den ökade konkurrensen och förbereder sig på en framtid med lägre räntor. Thomassen lovar förbättringar för kunderna, men det kommer att ta tid att återuppbygga förtroendet. Till sist, trots kritiken är Sbanken fortfarande attraktiv för kunder som söker bolån.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version