Det amerikanska aktiemarknaden följer världens börser uppåt efter Kina-stimulanser.

Flera aktieindex i USA är på rekordnivåer.

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan

Saken uppdateras under handelsdagen.

Så här ser det ut på de ledande indexen strax efter öppningen:

– S&P 500-indexet stiger med 0,15 procent
– Nasdaq-indexet är upp med 0,47 procent
– Dow Jones-indexet ökar med 0,14 procent

Måndagen steg de tre indexen försiktigt efter en positiv vecka i ljuset av Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procent.

Kina-grepp

Tidigare på tisdagen blev det känt att den kinesiska centralbanken gör olika åtgärder för att stimulera mer aktivitet i ekonomin. Detta har under dagen gett tydliga effekter på världens aktiemarknader.

– Ett av greppen är en sänkning med 0,5 procentenheter i bankernas krav på reserver, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att låna ut mer.
– Dessutom säger han att centralbanken kommer att sänka en av nyckelräntorna, 7-dagars-repro, med 0,2 procentenheter, skriver Financial Times.
– Det har också satts igång riktade åtgärder mot fastighetssektorn.

Kinesiska e-handelsjätten Alibaba är upp cirka sex procent i tidig handel.

Tesla fortsätter att stiga

Flygplanstillverkaren Boeing lade på måndagen fram “ett sista erbjudande” till sina strejkande anställda. Seattle Times skriver på tisdagen att de inte är nöjda och inte kommer att rösta om det förbättrade erbjudandet.

Tesla-aktien är annars upp med 1,5 procent på tisdagen efter gårdagens uppgång. Detta kom efter att Barclays i en notering framhävde att de förväntar sig leveranssiffror för tredje kvartalet som kommer att vara högre än förväntat, enligt Bloomberg.

Mäklarhuset förutser 470 000 levererade bilar under perioden, medan det förväntas vara en faktisk siffra på 461 000, enligt Bloomberg. Barclays förväntan motsvarar en tillväxt på åtta procent från föregående år.

Tesla kommer att presentera leveranssiffrorna för elbilar i tredje kvartalet i början av oktober.

Analys: De senaste händelserna på de internationella marknaderna visar på en ökad optimism och entusiasm bland investerare. Stimulansåtgärderna från den kinesiska centralbanken har lett till positiva reaktioner på världens börser, med flera aktieindex som når rekordnivåer. Samtidigt fortsätter vissa enskilda aktier som Tesla att stiga på positiva nyheter och förväntningar. För investerare kan det vara en bra tid att överväga sina positioner och se hur de olika händelserna på marknaden kan påverka deras portföljer. Det är viktigt att vara medveten om de senaste trenderna och händelserna för att fatta informerade beslut om ens investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version